Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Juligen

Kategori: Allmänt

33897-51

Jag tillhör julromatikerna. I min mentala bild av året upptar julhelgen en alldeles oproportionerligt stor del. Jag har alltid - utom kanske under några tonårsår - sett framemot julen och njutit av julaftonens speciella stämning, den enda dagen på året då TV-tittande är förbjudet (med undantag av Kalle & Co kl 15.00).

Med stigande ålder kan jag dock ibland tänka att julhelgerna kommer onödigt tätt. I varje fall kan jag tänka så under november och under adventstiden. Men när sen julen är på plats är den ändå en upplevelse. I år firade vi egentligen två julaftnar, först den riktiga dagen hemma hos Mattias, Åsa och pojkarna och sen på annandagen hemma hos oss på Slåttervägen. Då var hela klanen på plats och förevigades på bilden ovan.

Johanna och Indra (rottisen) har bott hemma hos oss hela helgen. Det har gett mig större motionsmotivation än normalt. Jag har varit ute varje dag på relativt långa vandringar med den 2-åriga rottweilertiken och även ibland med hennes matte. Medan Anita kurat hemma i huset med den vänstra foten lindad efter att ha brutit vadbenet veckan före jul. På en av vandringarna besökte vi trakterna kring Öringesjön. Där är den undre bilden tagen. En solbelyst sjunken eka i en delvis istäkt Öringesjö.

33897-52

Ljus igen

Kategori: Allmänt

 


Ljus igen
Efter en längre tids uppehåll är bildbloggen från Slåttervägen tillbaka igen. Under hösten har prioriteringen av tiden medfört att bloggen fått styrka på foten för arbetsdokumentation, arbete med kultur- och fritidsnämnden och protokoll och hemsidesproduktion för EFS i Hammarbykyrkan. Men nu är det jul igen och då blir det mer tid för de värdelösa sysselsättningarna av hobbykaratär.

Hösten har arbetsmässigt präglats av arbete med systemförändringar inför Postens omorganisation, den som innebär att det nuvarande jättebolaget Posten AB delas i två affärsorienterade bolag, Meddelande AB och Logistik AB. Hösten har också varit extremt varm - en försmak av vad växthuseffekten kan innebära - eller bara en naturlig variation?

Inför julen har jag fått jobba hårt i hushållet. Anita hoppar sedan 10 dagar omkring med kryckor efter att ha brutit vadbenet. Vilket - inte helt orättvist - lagt matinköp och vissa sistaminutenjulklappsinköp på mig. Något som jag fått klara av mellan julmiddagar och kvällsammanträden. Sen har Martina, Petter och Embla bott här hemma på Slåttervägen ett par veckor, medan de utrustat sin nya lägenhet i Bagarmossen. Men att hålla på med Embla, det är ju en ren bonus.