Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Den dramatiska upplösningen

Kategori: Allmänt

Efter 14 dagars idogt byggande på boet fick vår geting idag se sitt livsverk försvinna. Sedan den gjort ett antal irriterande rundflygningar kring våra huvuden under frukosten i uterummet var tålamodet slut. När mr eller mrs Geting var på utflykt för att hämta mer byggnadsmaterial knipsade Anita elegant ner boet i en glasburk. Där ligger det nu i väntan på höstterminen då det kommer att få utgöra undervisningsmaterial vid Stimmets skola. När getingen återvände irrade den förtvivlat runt, sökande efter sin bostad. När vi senare på dagen fann den inne i köket avslutades hela historien med ett barmhärtighetsmord. Utan bostad är ju livet ändå inte värt att leva.

33897-89
Så här långt hade vår getingvän kommit ....

33897-90
..... när Anita knipsade ner boet och lade det i en glasburk

33897-91
En vilsen geting irrade länge runt den försvunna boplatsen -
innan vi av ren barmhärighet avslutade dess numera meningslösa liv

15 år har gått

Kategori: Allmänt33897-88
En ung Gunnar Strand tittar ut ur pojkrummet på Storgatan 16

Den 9 juni 1992 avled min far, Gunnar Strand. I mars 1992 upptäcktes en hjärntumör, den opererades utan framgång och i sommarmånaden juni lämnade han alltså jordelivet. I dag är det femton år sedan pappas dödsdag. En fjärdedel av mitt liv eller 15 av mina 60 år har jag alltså varit faderlös.

Det känns otroligt att så lång tid förflutit sedan den dramatiska och dystra våren 1992. Pappa Gunnar var ju ett nav i vår familj, en stabil och trygg person för oss mera nerviga familjemedlemmar att luta oss mot när livet inte gick på räls. Men på något sätt har vi klarat oss även utan honom. "Livet går vidare, utan att hejdas, livet är alltid på väg" sjunger Ingemar Olsson i en sång och så är det förstås.

På 15-årsdagen av hans död minns vi honom med glädje och tacksamhet.

En nationaldag i Bagis

Kategori: Allmänt

33897-86
Nationaldag på Kolbäcksgränd

Sedan flera veckor har vi planerat för en storfamiljsutflykt på nationaldagen. Det planerade resmålet var länge Birka - men under  de senaste dagarna började denna planering på olika sätt ifrågasättas. Mormor/farmor fick halsfluss, barnbarnet A hade ett tag scharlakansfeber men det visade sig så småningom vara den enklare varianten tredagarsfeber. Ett tag var hela utflykten inställd men under tisdagen tog planeringen fart igen. Dock blev Birka mer och mer ifrågasatt. Risk för en varm båtresa mm fällde till sist alterntivet. Torekällberget i Södertälje låg bra till ett tag - men oron för mycket folk i samband med nationaldagsfirande gjorde att även det alternativet kasserades.

Vad blev det då till sist? Jo, en utflykt till Kolbäcksgränd i Bagarmossen!! Där bor Martina & Co och där finns en mycket trevlig inbyggd gård mellan bostadsrättshusen. Där samlades vi alltså vid 13-tiden, grillade korv mm och lekte med barnen i gungor och rutschkanor. Sen drog vi hela gänget bort till Söderbysjön för sommarens första dopp. Där anslöt även E:s farmor som var på en ensam promenad med ny ryggsäck. Söderbysjön var en ny bekantskap för oss Tyresöbor men en angenäm sådan. Tänk så många små badsjöar det finns i Stockholms absoluta närhet!

33897-87
Baddare i Söderbysjön