Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Pappa producenten

Kategori: Allmänt

33897-150
För fem år sedan bytte vi i Hammarbykyrkan ut vår tradtionella vårbasar mot en "missionsgala". I år har jag fungerat som en slags "producent" för själva galan. Runt de två timmarna med missionsinformation och artister inne i kyrkan fyller andra sedan på med servering, lotterier mm.

Vid den första galan 2004 var Gladys del Pillar och Credokören galans dragplåster. I år hade vi besök av Gladys syster, Consuelo del Pilar. Hon berättade om sin kristna tro och sjöng ett antal välkända sånger, bl a Summertime, Amazing grace och You´ve got a friend. Tillsammans med gruppen Blessed sjöng hon även gospelnumret framför alla andra, Oh Happy day.

Mer bekanta sedan tidigare var Blessed - en grupp vi tidigare sett i kyrkan. Utöver att köra åt Consuelo gjorde det ett par, tre egna nummer. Det klassiska inslaget stod detta år Barocka Damer för. I tidstypiska kläder spelade de Bach och annat barockmusik.

Årets programledare var "producentens" dotter, Martina Nyhlin, och Anders Parsmo, som avspänt och underhållande band ihop galans olika inslag.

Den första insamlingen under galan gick till Dövskolan i Nakamte, Etiopien. Berit Lönn, missionärsbarn och medlem i EFS-föreningens styrelse, har nyss varit i Etiopien och berättade dels om läget i landet, dels om den dövskola som insamlingen riktar sig till. Det andra projektet handlade om Unga kvinnor i Malawi. Annika Ovander, som under 4 år varit verksam som missionär för Barn i alla länder i Malawi, berättade om aidsepidemins oerhörda konsekvenser och om försöken att stärka de unga kvinnornas situation i landet. Det tredje missionsprojektet presenterades av Cecilia Perbo och handlade om Ulf Ekängens arbete i Tanzania bland massajer och för barns rättigheter i landet.

Slutresultatet blev som vanligt imponerande. Nära 75.000 kr kom in från ett drygt 100-tal besökare, dvs runt 700 kr per besökare. Tyvärr är antalet besökare dock lite för litet för att en riktig "galastämning" skall infinna sig.

33897-151
~
Kommentera inlägget här: