Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Värmen kulminerar

Kategori: AllmäntIdag har vi haft Piteåsemesterns varmaste dag. Vi utnyttjade tillfället och åkte för att bada på Pitebornas egen playa, Gläntan eller Sandängestranden, som den numera officiellt heter. Vi talar då om samma strand som längre söderut övergår till att bli Pite Havsbad, men som här vid Gläntan är en originalstrand, okommersialiserad och icke omformad.

Redan medan vi fanns på stranden började åskan mullra i riktning Jävre. Alltsedan vi återvänt till Renörsudden har det åskat av och till och sent ikväll har det regnat rejält. Lutar nog åt att det var sommarvärmen som drog sin sista Piteåsuck för denna sommar.

Högtryck

Kategori: Allmänt


På flotten i Aborrtjärnen

Sommarens högtryck har nu nått upp även till de nordliga regioner där vi framlever våra semesterdagar. Men även om det är varmt i luften är havsvattnet fortfarande sådär att bada i. Vi har därför sökt oss till områdets skogstjärn och till den inre skärgården, där min syster har sitt sommarställe, för att bada.

Inne i Piteå pågår PDOL, uttytt "Pite dansar och ler". PDOL brukar kallas "gatufestivalernas moder" och hade premiär redan för fyrtio år sedan. Idag har vi gjort en tur in till stan och trängts en stund på festivalens avstängda gator. Lite för varmt för sådana övningar var det faktiskt.


Bungyjump på PDOLE i Badhusparkens leklandHär har M fått en gädda i Sandlundsviken. Beskådas innan den återfördes till sitt hemelement.

Halvvägs

Kategori: AllmäntIdag är vi mitt i Piteåsemestern. Hälften har gått och hälften är kvar. Då passar det dessutom på att bli en rejäl väderstabilisering. Efter en regndag och en molndag har vi idag fått solen tillbaka. Vi har sjösatt båten, inte utan besvär eftersom isen i vinter dragit iväg med båtuppdraget. Men med hjälp av min vältränade son fick vi i alla fall båten i sjön.

Ikväll har vi haft Anitas morbror och moster på besök. Vi höll till nere vid den nyinköpta "grillmöbeln", en investering som vi nu använde för andra gången. Fram på kvällskröken gick månen upp över Bondölandet och vid 22.30-tiden skimrade hela norrhimlen i rosa.