Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Påskpaus

Kategori: Allmänt

33897-149

Efter några veckors intensivt arbete har påsken anlänt med snö och kyla. Inte på hela vinterna har det känts så vintrigt som igår och idag. Liksom ifjol bor rottweilern Indra med oss över påskhelgen. Det genererar många och relativt långa promenader bland Fårdalas 60-talsvillor och i Albyskogen. Idag har solen tittat fram och gett en vacker dag med gnistrande snö. Hemma på tomten är dock snötäcket starkt påverkat av Indras pinnhämtande och springande. På bilden tittar hon ut över ägorna vid middagstid idag. Några sekunder senare är hon borta på tomtgränsen för att hämta en tennisboll eller en hemsläpade pinne.

Stegen räknas och räknas

Kategori: Allmänt

33897-148

Vi har en stegtävling på jobbet! Kollegorna har gripits av tävlingsraseriet. Alla fika- och lunchpauser fylls av poängsnack. Vår meste idrottsstridis, LE, har nu lyckats skrapa ihop drygt 22.000 steg per dag under den första veckan. Vi har startat i Malmö och just nu har lagets snitt kommit en bit ner i Danmark.

Själv får jag kämpa för att hålla mig över plats 100 bland de cirka 110 deltagarna från Postens olika ekonomienheter. Denna dag har dock varit en givande dag med bortemot 13 000 steg. Vardagsrörelserna ger ca 4000 steg. Vi har haft Indra här och gått en promenad med henne. Och så har jag ikväll spelat tennis som brukligt är på söndagskvällarna. Eftersom det blev en singel mot mr Stonewall har jag räknat aktiviteten som intensiv och då blev det 6 000 poäng ca bara för tennisen. Nu har jag över 7 000 steg i snitt, mitt högsta snitt hittills. Men som sagt var - jag tänker absolut inte drabbas av tävlingshysterin!!