Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Från grönt till gult

Kategori: AllmäntDe senaste dagarna har vi haft soligt och fint väder, i varje fall en bit fram på dagen. Under helgen som gick promenerade vi i ett par timmar i skogarna runt Tyresö och Bagarmossen. En del träd och buskar är fortfarande gröna, andra har antagit höstens gula och röda färg. Hade förstås med mig kameran på helgens vandringar och tog bl a de här bilderna.

Gröna små äpplen

Kategori: Allmänt"Gröna små äpplen", sjungen av Monica Zetterlund var en gång i urtiden "vår" kärleksmelodi. Vi hörde den i Anitas lilla etta i Jörn, där hon för snart 40 år sedan tillbringade den första hösten av sitt arbetsliv. Jag åkte upp från plugget i Umeå på helgerna och vi samsades två i hennes inte alltför stora säng.

Här på Slåttervägen har vi sedan 20 år ett par äppelträd. Det ena fanns när vi flyttade in, det andra fick Anita som 40-årspresent av goda vänner. Under många år har trädens äpplen varit svårt angripna av rönnbärsmal, men i år verkar malen ha haft så mycket rönnbär att käka upp att den lämnat våra äpplen orörda. I varje fall de flesta.

Igår plockade A och M äpplen. Med var förstås också Buffen, som tyckte att det var en toppenaktivitet
.

En titt på Tom Tits

Kategori: AllmäntNär S föddes utlovade vi en storebrorspresent till L och A. Denna tog de ut i lördags i form av ett besök på Tom Tits Experiment i Södertälje. Ett lyckat besök, som i högsta grad tilltalade även farmor och farfar. Fyra timmar bland alla möjliga finurligheter. Särskilt stor uppmärksamhet fick människokroppen på plan 4. Här kunde grabbarna bland annat följa hur ett foster utvecklas, något som ju var högaktuellt nu när lillasyster S kommit till världen.