Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Skymning i vinterlandet

Kategori: AllmäntVi har gjort en sportlovsutflykt till det nordliga landet. Lördagen har vi tillbringat på de två äldreboenden som numera är våra replipunkter i vår gamla hemstad. Plus förstås mina systras hus resp lägenheter. När vi kom ut från mamma Maria på Hortlaxgården möttes vi av denna vackra syn. Hortlax kyrka, Pitebygdens vackraste, elegant belyst i den blå skymningstimmen.

En 7-åring med vattkoppor

Kategori: AllmäntNu har vårt äldsta barnbarn, L, lämnat småbarnsstadiet och fyllt 7 år. En ansenlig ålder. Själv fyllde jag 7 år 1953, ett år innan vi flyttade från farmors och farfars hus på Storgatan till vårt nybyggda tvåfamiljshus på Mellangatan i Piteå. L:s far fyllde i sin tur 7 år år 1978. Då bodde vi på Fårtickegången i det nyckelfärdiga radhus vi köpte 1975.

Födelsedagsfirandet skedde i lördags hos L och hans pappa, mamma och syskon. Vi förde med oss en rejält stor present, ett pingisbord, visserligen en minivariant - men ändå den till omfånget största present L fått på någon av sina födelsedagar. Presenten uppskattades och farfar fick omedelbart ställa upp som sparringpartner till den blivande pingisstjärnan. På bilden har L just slagit en serve, som farfar inte klarade av att returnera. Att spela pingis och samtidigt fotografera visade sin inte vara helt enkelt.

En vecka för firandet hade lillebror insjuknat i vattkoppor. Och lagom till firandet var det storebror L:s tur. Under firandet var antalet koppor relativt begränsat - men enligt rykten som nått farfar idag är 7-åringen nu helt täckt av kliande koppor. Nu återstår bara att se om myten att farföräldrar och morföräldrar som haft vattkoppor som barn riskerar att få bältros om de umgås med vattkoppiga barnbarn är sann - eller om risken för detta är obefintlig - något som moderna hälsosajter hävdar.

Nu har den kommit

Kategori: AllmäntNu har min nya kamera kommit. Det blev alltså en nya Canon Powershot. Den här gången heter den SX1 IS. Fler funktioner och finesser, fler pixlar, lite tyngre och något billigare än den förra kameran. Hittills har jag tagit några inomhusbilder och testat kamerans telefunktioner. Här finns ett par exempel på detta.-