Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

En 7-åring med vattkoppor

Kategori: Allmänt



Nu har vårt äldsta barnbarn, L, lämnat småbarnsstadiet och fyllt 7 år. En ansenlig ålder. Själv fyllde jag 7 år 1953, ett år innan vi flyttade från farmors och farfars hus på Storgatan till vårt nybyggda tvåfamiljshus på Mellangatan i Piteå. L:s far fyllde i sin tur 7 år år 1978. Då bodde vi på Fårtickegången i det nyckelfärdiga radhus vi köpte 1975.

Födelsedagsfirandet skedde i lördags hos L och hans pappa, mamma och syskon. Vi förde med oss en rejält stor present, ett pingisbord, visserligen en minivariant - men ändå den till omfånget största present L fått på någon av sina födelsedagar. Presenten uppskattades och farfar fick omedelbart ställa upp som sparringpartner till den blivande pingisstjärnan. På bilden har L just slagit en serve, som farfar inte klarade av att returnera. Att spela pingis och samtidigt fotografera visade sin inte vara helt enkelt.

En vecka för firandet hade lillebror insjuknat i vattkoppor. Och lagom till firandet var det storebror L:s tur. Under firandet var antalet koppor relativt begränsat - men enligt rykten som nått farfar idag är 7-åringen nu helt täckt av kliande koppor. Nu återstår bara att se om myten att farföräldrar och morföräldrar som haft vattkoppor som barn riskerar att få bältros om de umgås med vattkoppiga barnbarn är sann - eller om risken för detta är obefintlig - något som moderna hälsosajter hävdar.
Kommentera inlägget här: