Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Algarve 3

Kategori: Allmänt


Svenska färger från solstolen



... och A:s sandiga, välmålade semesterfötter


Dags för den tredje rapporten från Algarvekusten. Vi badar och solar - i mitt fall förstås under parasoll och med solskyddsfaktor 20. Bl a måste ju den nyanlagda flinten skyddas extra noga. Mest håller vi till i hotellets lilla pool men sedan vi fick hyrbilen har vi också gett oss av till några av Algarves hundratals praior, dvs badstränder.

Vi gör också små kulturella nedslag med hjälp avi vår hyrda och luftkonditionerad Fiat Punto - en naggande god liten bil, som dock inte har den största motorstyrka vi upplevt. Vi har de senaste dagarna varit till Tavira, en stad närmare den spanska gränsen, till Silves och till Monchique uppe i bergen i norr. Idag går vi in på den andra och avslutande veckan. Våra engelska "medgäster" på hotellet, Derek och Margaret - som vi bl a ätit middag med en gång, har lämnat idag och åkt tillbaka till Nottingham. Kvar är bl a ett par finlandssvenska ungdomar, de enda utöver oss som vi hittills hört prata svenska här på hotellet.



Stilla men varm söndagseftermiddag i Tavira


Vi bodde 14 år i Krusboda, vars arkitekt sett till att husen målades i alla världens färger. Här i Albufeira har vi hittat det som skulle vara hans nästa projekt i livet. Husen bryter skarpt mot den vita färg som är default här i Algarve.


Stenhögar hör ju semestern till. I Silves hittade vi det här kastellet, vackert beläget och väl bibehållet.


Till södersemesterns enkla nöjen hör att promenera runt i kvällens svalka, efter middag på någon av stadens uteserveringar. Den här kyrkan med sitt ljusbeklädda torn ser vi från vårt hotellrum.

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2009-06-24 | 21:50:59

    Fina bilder! Härligt att läsa att ni mår bra! Fast vi saknar er här hemma...

Kommentera inlägget här: