Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Hallowen och helgon

Kategori: Allmänt



Alla Helgons Dag har numera övergått till Halloween. På bilden ett antal spöken som gästade vår förstutrappa på eftermiddagen. Jag hade tidigare på dagen gjort en särskild tur ner till centrum för att inhandla godis till ev spökbesökare. Kom väl till pass! Jag kan kanske tycka att vi fått en alldeles onödig amerikanisering av den vackra helgonhögtiden. Men det är väl inte mycket att göra åt.

Annars har vi haft en släktträff med familjen N från Piteå med till Stockholmstrakten utflyttade barn på besök. Dessutom har vi haft en incident med J:s rottweiler. Indra klev fel när hon jagade en boll och kunde sen inte stödja på höger framben. Ett besök vid djursjukhuset i Bagis gav dock gissningen att det bara var en stukning. Men stackars Indra såg minst sagt eländig ut när hon hoppade omkring på tre ben i huset.

Salvador Dali och Caspar David Friedrich

Kategori: Allmänt


Anita på väg utför Nationalmuseums trappa

Allhelgonaledigt med lite kultur. Vi har varit in till stan och besökt både Moderna muséet och Nationalmuseum. På Moderna tittade vi på Daliutställningen. Har man som vi varit i hans eget Teatermuseum i Figueres kändes utställningen här i Stockholm ganska begränasad. Handlade på något sätt mer om Dali än om hans konst. Men han var ju ett riktigt universalgeni.

På Nationalmuseum tittade vi på Caspra David Friedrich, en absolut motsats till Salavado Dali. En man från Greifsvald i f d svenska Pommern, som är en utpräglade romantiker med renskalade landskapsmotiv.

Varken på Moderna eller på Nationalmuseum får man fotografera i utställningssalarna. Varför inte? Verkar vara en mycket svensk företeelse, som jag tycker är mycket störande. Vi som upplever genom kameran förnekas möjligheten att uppleva konst! Hos Dali själv, på hans "Teatermuseum" i Figueres var det t ex inget problem alls att få fota. Inte heller National Gallery i London eller Louvren i Paris har fotograferingsförbud. Men här i Sverige tror vi att konsten skall förstöras om den fotograferas.


Salvador Dali på Moderna museet.



Caspar David Friedrich på Nationalmuseum

E sover över

Kategori: Allmänt



Nu är det höstlov och A är hemma ett par dagar. Idag hämtade hon hem E för övernattning. Här ett foto jag tog av den ljuvliga lilla tjejen strax före nattningen ikväll.