Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

En hälsosam soppa

Kategori: AllmäntSedan ett par år har vi varje höst en "hälsodag" med jobbet. I år drog KE-E till Djurgården. Först lärde vi oss koka hälsosamma soppor och sedan gick vi en kort sömnkurs tillsammans. Sopporna lagde vi på Rosendals trädgård och sömnkursen ägde rum på Ulla Winbladh. Jag ingick i pumpagruppen och lagade alltså pumpasoppa. Andra grupper gjorde kantarellsoppa, thaisoppa och gulaschsoppa. Till lunch åt vi så alla fyra sopporna i tur och ordning - ett mindre kraftprov kan man säga. Men gott blev det. Eftersom sömnkursen gick efter lunch blev den också ett kraftprov - i att lyckas hålla sig vaken!

Omslagspojken

Kategori: AllmäntPå den här bloggen får det naturligtvis normalt enbart finnas bilder tagna av mig eller bilder av mig som andra tagit. Här blir det dock fråga om ett undantag. Vårt yngsta barnbarn G, 6 månader, är i veckan omslagspojke i tidningen "Föräldrar och barn". Här är det inte en amatörmässig morfar utan ett proffs som fotat den lille linslusen med det präktiga hårsvallet och det vackra leendet. Enligt modern var det någon i Bagis boende som upptäckte den blivande fotomodellen av en ren slump. Annars kunde man ju misstänka att det var föräldrarnas hemhörighet i journalistkretsar som är orsaken.

En glödande kung

Kategori: AllmäntIbland får man en stund över för bildmässiga experiment. I Photoshop Elements finns en funktion för att skapa glödande kanter på bilderna. Här har jag experimenterat med en bild av Karl IV Johans staty vid Slussen. Originalbilden tog jag i söndags när J sprang halvmaran och vi beskådade evenemanget.