Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Mera fotboll

Kategori: AllmäntIgår den nyinvigda Tyresövallen. Idag på Trollbäckens IP, där kommunens alliansmajoritet också investerat i konstgräs. Idag spelade Tyresö FF Strand mot Hanvikens SK. Med på planen var vårt barnbarn L, numera åtta år gammal. De kära gulröda tröjorna - som följt oss sedan L:s far gjorde karriär i knatteserierna på 1980-talet - lyste i solen på den läckert gröna mattan. Till råga på allt vann TFF med 3-2!

Med på planen var också L:s syskon. S strövade omkring och A passade på att testa sina nyvunna cykelfärdigheter med en 400-metersrunda på idrottsplatsens löparbanor.

Från Bollmora till Tyresö

Kategori: AllmäntLaget i vårt hjärta, Tyresö FF, har avancerat till damallsvenskan och spelade i dag årets första hemmamatch. På Tyresövallen, som är det nya namnet på den fotbollsanläggning som tidigare gick under beteckningen Bollmoravallen.

Planen har rustats upp för dyra pengar så att gästande lags spelare inte skall få ett alltför negativt intryck av vår förortskommun. Känns ju trevligt och bra. Men visst kan man undra varför vi plötsligt lägger många miljoner för att gynna ett lag som till 80-90 % består av hopvärvade spelare från Tyskland, Holland, USA och Sverige. Det handlar i varje fall inte om att stödja ungdomsidrotten, som ju är fritidsförvaltningens prio 1 utan snarare om att marknadsföra vår lilla förortskommun. Och inte blev vi som sitter i kultur- och fritidsnämnden involverade i beslutet om upprustningen. Nej, det togs på andra höjder i kommunförvaltningen.

Intressant är att vallen nu byter namn till Tyresövallen. Snart är Bollmora ett minne blott. Bollmoras negativa förortsklang håller uppenbarligen i sig och ledande politiker ser gärna ett byte till det mer välbärgade begreppet Tyresö. Snart kommer väl Bollmoradalens kyrka att också byta namn.

Hur gick det då i dagens match. Jo, det blev 0-0 mot Kristianstad. Men TFF har i alla fall 7 poäng på 4 matcher  och ligger just i dagens i och för sig haltande tabell tvåa i allsvenskan. Blir det någonsin bättre? 1200 personer besökte "vallen" idag, däribland en f d statsminister och så undertecknad.

April

Kategori: AllmäntPå väg hem från jobbet idag kunde jag med Iphonens kamera ta ett par riktiga aprilbilder. April bjuder ju gärna på aprilväder. Idag var himlen över stan mörkt blå samtidigt som solen lyste skarpt på byggnaderna längs Vasagatan. Dessutom ledde molnens färg och form tankarna till det pågående vulkanutbrottet på Island. Detta har ju i hög grad visat på vårt globala samhälles sårbarhet. Kanske en nyttig påminnelse.