Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Från Bollmora till Tyresö

Kategori: Allmänt



Laget i vårt hjärta, Tyresö FF, har avancerat till damallsvenskan och spelade i dag årets första hemmamatch. På Tyresövallen, som är det nya namnet på den fotbollsanläggning som tidigare gick under beteckningen Bollmoravallen.

Planen har rustats upp för dyra pengar så att gästande lags spelare inte skall få ett alltför negativt intryck av vår förortskommun. Känns ju trevligt och bra. Men visst kan man undra varför vi plötsligt lägger många miljoner för att gynna ett lag som till 80-90 % består av hopvärvade spelare från Tyskland, Holland, USA och Sverige. Det handlar i varje fall inte om att stödja ungdomsidrotten, som ju är fritidsförvaltningens prio 1 utan snarare om att marknadsföra vår lilla förortskommun. Och inte blev vi som sitter i kultur- och fritidsnämnden involverade i beslutet om upprustningen. Nej, det togs på andra höjder i kommunförvaltningen.

Intressant är att vallen nu byter namn till Tyresövallen. Snart är Bollmora ett minne blott. Bollmoras negativa förortsklang håller uppenbarligen i sig och ledande politiker ser gärna ett byte till det mer välbärgade begreppet Tyresö. Snart kommer väl Bollmoradalens kyrka att också byta namn.

Hur gick det då i dagens match. Jo, det blev 0-0 mot Kristianstad. Men TFF har i alla fall 7 poäng på 4 matcher  och ligger just i dagens i och för sig haltande tabell tvåa i allsvenskan. Blir det någonsin bättre? 1200 personer besökte "vallen" idag, däribland en f d statsminister och så undertecknad.

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2010-04-24 | 23:40:08

    Bollis bollis.. gamle vän..

Kommentera inlägget här: