Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

En riktig vinter (2)

Kategori: Allmänt

I år har vi den bästa vintern på mången god dag. Jag har fått en skidkompis, min dotter M som vid sina relativt frekventa Tyresöbesök gärna tar en tur med sin gamle far. Idag vaktade mormor barnen medan morfar och mamma åkte till Grändalssjön tur och retur. Perfekt före och förhållandevis bra spår.


Mobilen är med överallt


På den här bilden ser det ut som om det är min mamma som är ute och åker skidor, dvs bara facet påminner om henne


Now I´m sixtyfour

Kategori: Allmänt


Årets julgransplundringsfoto med barnbarnen

Ända sedan ungdomens dagar har jag betraktat 64-årsdagen som porten till ålderdomen. Beror kanske på att The Beatles en gång sjöng "Will you still need me, will you still feed me, when I´m sixtyfour?". Nu har ju den frågan i mitt fall faktiskt fått ett svar. I varje fall har hon, min hustru A, fött mig i nära 40 år och gör det fortfarande när jag nu passerat gränsen. Om hon verkligen behöver mig kan man ju däremot fundera på. Men kanske i alla fall!

Liksom de närmast föregående åren firade vi min 64-årsdag med en julgransplundring. I år var granen redan nästan plundrad, i varje fall på barr. Men det fanns i alla fall tillräckligt många kvar på den dyra kungsgranen för att vi skulle kunna dansa runt den och sedan klippa ner den gren för gren.

Till plundringen hör också att födelsedagsgubben skall fotograferas med de plundrande barnbarnen. Fotot skall tas i gubbens egen Stresslessfåtölj. Med ökande antal plundrare har det blivit allt stökigare i fåtöljen. I år fick jag lov att ha den i gruppen ingående tigern mellan benen, de två minsta på var sitt knä och de två övriga på respektive armstöd. Men det gick vägen med fotot även detta år.


Dansen kring den barrande granen

En riktig vinter

Kategori: AllmäntDen mycket angenäma vita och stadigt kalla vintern fortsätter. Tänk vad vi norrlänningar i Stockholmsförskingringen har längtat efter en sådan här vinter. Och vilka fina bilder det blir av istappar och snöformationer.

Men visst är det skönt att ha ett hus att krypa in i och att där kunna elda en brasa.