Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Vid dagens slut

Kategori: Allmänt


På väg ut ur hamnen

Vi har fått låna en båtplats i samfällighetens hamn i ett par veckor. Nu behöver innehavaren platsen själv. Sent ikväll gjorde jag därför en båttur från hamnen och hem till stugan på Udden. Jag passade på att ta en sväng förbi Renörafyren. Väl där var batterierna i Canonkameran slut - och Iponens kamera fick i stället uppgiften att fotografera fyren mot den nedåtgående solen. Något som den klarade ganska hyggligt tycker jag. De två första bilderna är däremot tagna med min Canon Powershot SX1.


Småskärsudden mot kvällshimlenRenörafyren i solnedgången

Den dalande solen känns förresten ganska symbolisk i dessa dagar. Min mor, Maria, 92 år gammal, ligger så långt vi kan bedöma för döden. Sedan ca 10 dagar har hon slutat prata och verkar inte längre känna igen oss eller ens registrera att vi är hos henne. Demenssjukdomen är till sist på väg att ta ut sin rätt. Vi får i henne högst några matskedar energidryck varje dag, ett näringsintag som med säkerhet innebär att hon snart går ur tiden. Men hur snabbt? Inatt eller om en vecka eller tar det ännu längre tid? Känns skönt att det sker nu medan vi är i Piteå och kan vara med och sitta hos henne.

Reducerad styrka i regnet

Kategori: AllmäntNu har M, Å och deras tre barn återvänt till Tyresö. De åkte igår, övernattade i Härnösand och kom hem vid 7-tiden ikväll. Sedan de åkte har det regnat av och till och vi har inte sett solen. Ikväll är det dock riktigt varmt i luften. Jag sitter i uterummet för att få bättre bredbandsuppkoppling. Telias mobila bredband är rätt så darrigt här, trots att det bara är drygt 5 kilometer över vattnet till surfzonen vid Pite Havsbad. Kvar på stugan är i alla fall M och P med deras två ungar. Så ett par fotoobjekt har jag kvar i alla fall.

Familjelivet fortsätter

Kategori: Allmänt

Familjelivet har fortsatt denna vecka. Viruset som gett de flesta av oss en kortare magsjuka verkar ha förpassats till andra trakter. Ett nytt orosmoln har dock dykt upp de senaste dagarna. Sedan i lördags har min mor, Maria (91) feber, är mycket trött och vill inte äta. Ett tag trodde vi att det var "början på slutet" - men idag var jag där tillsammans med mina tre barn. Då var Maria piggare igen och J lyckades t o m mata henne med den näringsdryck som ersätter lunchen.


M, M och J hälsar på mor Maria på Hortlaxgården


E och A leker helt suveränt tillsammans. Här har de nyttjat de björkkvistar jag rensade bort för ett par dagar sedan och byggt en enkel koja.Som brukligt under Piteåsemestern hade vi igår en Fårödag tillsammans med min syster och hennes familj. Ett åskväder gjorde västerhimlen imponerande mörkblå, alltmedan L kastade efter fisk och faktiskt lyckades få upp en liten gädda.


A och E på stuggrannens brygga. Övervakade av två markanta skuggor.


Det blir mycket fotografernande. Här är M med kameran i högsta hugg.


Ett vackert trä på stuggrannens brygga


Idag tog vi det årliga familjefotot på stugans förstubro.