Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Vid Slussen

Kategori: AllmäntDet är numera mycket sällsynt att jag åker kollektivt till jobbet. Med flytten till Arken för några år sedan blev tidsförlusten för stor. Dessutom är det ju så att jag aldrig egentligen trivts i tunnelbanan, särskilt inte i rusningstid. Man kan nog t o m säga att jag genom åren haft problem med just den delen av Stockholms kommunikationer. Men igår hade vi från jobbet en heldagskonferens på Soliden på Skansen. Och då använde jag buss, tunnelbana och Djurgårdsfärja för att ta mig dit. I väntan på färjans avgång spankulerade jag runt vid Slussen och tog ett par bilder i morgonsolen.

Ett torn som faller

Kategori: Allmänt
Vi hade barnbarnsbesök idag. Jag och storasyster E byggde detta magnifika Legotorn. Att bygga sådana torn är faktiskt en av mina favoritsysselsättningar tillsammans med barnbarnen. Det har blivit många med åren.

Men vad händer? In kommer lillebror G med ett vapen, en spagettisked, i högsta huj. Svisch - och så var det tornet också ett minne blott.


Hösthelg vid havet

Kategori: Allmänt

Traditionell hösthelg på Renörsudden i Piteå. Vi kom hit fredag kväll. Inne i stugan var det ca 3 grader varmt - men med intensiv eldning och ett par konvektorelement hade vi 16-17 grader innan vi gick till sängs. I sängarna var det sedan varmt och skönt via de elmadrasser vi har för bruk vid sådana här tillfällen. .Morgonen bjöd på en vacker soluppgång i öster. Bilderna ovan är tagna vid 10-tiden ´på förmiddagen. Strandbjörken har tappat alla sina löv, sannolikt i samband med den storm som verkar ha passerat för bara någon dag sedan. Vattenståndet är ovanligt lågt.

På eftermiddagen har vi varit inne i stan. Bl a har vi varit på kyrkogården och tittat på Gunnars och Marias grav. Mamma Marias namn finns nu på stenen. Hon står med både för- och efternamn, slipper alltså i jämlikhetens namn att bara vara sin mans maka. Psaltaren 23 gäller fortfarande - nu för dem bägge. Ikväll har vi så avslutat mors frånfälle genom att samlas hos A-L och göra bouppteckningen klar. Inte särskilt komplicerat.