Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Valborg i Ahlstorp

Kategori: AllmäntVår närmaste majbrasa brukar finnas vid Ahlstorp, ett gammalt båtsmanstorp som vårdas av Tyresö hembygdsförening. Ikväll har vi barnvaktsansvar för E och G medan föräldrarna är på 40-årskalas. Vi tog barnen med till Ahlstorp. Kvällen var klar men med en kylig nordlig vind, som dock mattades ju längre kvällen framskred.
Den lille mannen försökte rymma in i storskogen

Tyresö FF mot Piteå IF

Kategori: AllmäntJag har i år bott 41 år av mitt liv i Tyresö - men de första 25 åren bodde jag i Piteå, en tid som tillsammans med sommarvistelserna vid Bottenvikens strand förstås gett mig och A en särskild relation till staden i norr. Två gånger tidigare har jag bevistat idrottsevenemang som inneburit möten mellan lag från Tyresö och Piteå. Första gången var när min sons P71-lag mötte Piteå IF:s 71-or i en träningsmatch här i Tyresö. Då vann TFF efter bl a två mål av Mattias. Andra gången var ett till Innebandyns elitserie för några år sedan. Det var då Tyresö IBK, som numera gått upp i Tyresö/Trollbäckens IBV, som mötte ett lag från Piteå. Den gången gick Piteå och vann.

Idag var det dags för den tredje uppgörelsen. Nu gällde de en toppmatch i Damallsvenskan. Tyresö FF med en seger och en oavgjord mötte Piteå IF på Tyresövallen inför nära 1300 åskådare. Tyresö vann med 2-0. Borde efter spelfördelningen snarast ha varit en större seger. Vi var hela fem Strandare från Tyresö som tittade på matchen. De fyrtio åren i Tyresö tog trots allt ut sin rätt. Vi tyckte alltså att rätt lag vann! 


Påskvärme

Kategori: AllmäntEn ovanligt sen påsk och ett rejält högtryck har gett oss den varmaste påsken i mannaminne. På några dagar har naturen iklätt sig vårfärger, ja innan påsken är slut har sannolikt våra björkar mot bergväggen bakom huset  slagit ut. De har redan musöron.

Igår var E och G här för en heldag med morfar och mormor. Det blev många steg i den pågående stegtävlingen. Dels gick vi en promenad ner till Uddby gård och tittade på de nyfödda lammen. Dels fick jag springa runt på tomten efter G , för att kolla vart han tagit vägen eller för att på hans uppmaning komma och hjälpa honom med någon ny idé som tagit hans kreativa lilla hjärna i besittning.


På vägen från Uddby gård plockade E denna första vårbukettI backen mot bergväggen har vi en vårinsekt som trivs i den sandiga slänten. Här vattnar E slänten för att minska insekternas svärmande.