Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Damfotboll och plommon

Kategori: Allmänt



Tänk att man skulle bli intresserad av damfotboll! VM i somras triggade förstås intresset - men ännu viktigare är att Tyresö nu har ett allsvenskt damlag som krigar i toppen av högsta serien. I och för sig en främlingslegion, där knappt någon i förstauppställningen är fostrad i klubben. Men ändå är det kul att se de gulröda tröjorna användas på riktigt hög nivå i seriespelet. I lördags bjöd man dessutom Tyresöborna på gratis inträde och kryddade matchen med aktiviteter för barn runt arenan. M-s och hela hans familj var liksom jag på plats. Ett av barnbarnen, A, fick som synes en ansiktsmålning, en gulröd Tyresöflagga, en flagga som är misstänkt lik den "skånska" flaggan, liksom Svenska kyrkans flagga.



I tisdags hade vi dagis hemma på Slåttervägen. Fyra av barnbarnen var hos oss större delen av dagen och det femte kom på eftermiddagen efter fotbollsskolan på Tyresövallen. Vi roade oss bland annat med att länsa plommonträdet på delar av sommarens skörd.


Kan inte undanhålla bloggläsarna denna bild som jag också tog i tisdags. E som är 5½ år och A som är ett år äldre trivs oerhört bra ihop. Här sitter de i samma kontorsstol framför vår ena dator och samsas om att spela dataspel.

Kommentera inlägget här: