Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Kortklippt

Kategori: AllmäntIdag kom det en alldeles ny pojke och hälsade på. En snaggad Gunnar, som bara hade en avlägsen likhet med det långhåriga småbarn vi hittills brukat få ta hand om. Han har förresten följt i sin morfars, Carl-Olof Gunnars fotspår. Jag lät frisören använda 13 mm-maskinen häromveckan. Men jämfört med morbror Mattias Karl Gunnar är ju Gunnar och jag långhåriga. Där kan man tala om snaggning. I varje fall gäller att om man tillhör Strandsläkten och heter Gunnar då är det kort hår som gäller numera.

Sista eftermiddagen med gänget

Kategori: Allmänt


Fredag den 17/6 blev jag högtidligen avtackad av mina kollegor på Posten. Halvåret som halvtidspensionär är därmed slut och nu har jag evig semester. Anita gjorde också sin sista arbetsdag i fredags. Bilderna har tagits av kollegan Tage Olsin, ett riktigt proffs som dessutom har Tyresö som bostadsort.


Avtackningen hölls i den ljusa personalmatsalen i Arken, Postens hus i Solna. Det bjöds både på snittar och tårta. Här tårtavdelningen.


Bo Friberg, Postens bäste CFO genom tiderna, höll tal och överlämnade en förnämlig och Appleanknuten avskedsgåva från Posten. Dvs gåva kommer lite senare, det han här överlämnar är ett gåvobevis.


Min nuvarande och även meste och bäste chef under de 41 åren i Postens huvudkontor, Kaj Nyman, höll ett långt uppskattande tal och överlämnade gåvan från de många kollegor som bidragit till insamlingen.


Min familj fick möjlighet att vara med vid detta för mig ganska högtidliga tillfälle i livet. Tre av barnbarnen var med. Här underhåller A dem medan Kaj talar.


De ca 70 kollegor som mött upp lät sig, liksom familjen, väl smaka av snittar och tårta.


Jag avslutade tillställningen med ett ganska långt tacktal, som dock blev mycket uppskattat.

Efter "festen" tog jag denna bild av familjen framför min sista arbetsplats, Arken i Solna.

Superväder

Kategori: AllmäntDet måste vara många år sedan vi hade ett sådant fantastiskt sommarväder i juni. Vi minns i och för sig sommaren 1970 då vi uppe i Piteå hade besök av våra eller då snarast A:s tyska vänner. Minns också en varm försommar när jag var pappaledig med Johanna 1982. Men det här går nog utanpå det mesta i värmeväg.

Idag gjorde jag och A en badtur till Notholmen, den lilla ön utanför Tyresö slott som är ett av Tyresös allra bästa utflyktsmål. Vi åt först en mycket god räkmacka i den trevliga serveringen som finns på holmen och sedan tillbringade vi en skön eftermiddag nere vid stranden. Vi hade utsikt mot Tyresö slott, en utsikt som inte går av för hackor.Från vår badplats såg vi också det här MOLNET. Det låg rakt över prins Eugens "prinsvilla" som finns intill Tyresö slott. Påminde om prins Eugens kända målning "Molnet", som ju är ett motiv från Tyresö.Trakterna runt slottet och Notholmen var fyllda med sommarglada människor. De här kanotisterna passerad genom det lilla sund som skiljer Notholmen från slottsparken.Till sist en bild av slottet från vår obeservationspunkt på Notholmen.