Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Mälaröhöst

Kategori: AllmäntDen 28 oktober, grådisig höst. Våra äppelträd har gett riklig frukt denna höst och likt många andra trädgårdsinnehavare har vi idag tagit skörden med oss och åkt till ett musteri. I år blev det Äppelfabriken i Hilleshög på Färingsö. På väg dit passerade vi Drottningholm, vars parker visade upp sig i vackra höstfärger.
 
På Äppelfabriken vägde vi in ca 45 kilo äpplen. Av detta blev det fem fyllda jättestora bag-boxar med äppelmust till ett pris av nästan 100 kr per box. Inklusive kostnader för 10 mils bilresa, fika i fabrikens gårdscafé och bratwrust i Ekerö centrum blev det ju inte billigt precis. Men en trevlig höstutflykt. Och bilderna från Drottningholm blev riktigt stämningsfulla.

Disig morgon

Kategori: AllmäntIdag gick vi en morgonpromenad. Morgondimman lättade successivt när oktobersolens strålar värmde ängarna borta vid Uddby gård. Jag hade kameran med och tog den här romatiska bilden. Ser nästan ut som ett konstverk från 1800-talet. Vandringen blev dock inte bara angenäm. Jag testade ett par nya stövlar. De visade sig gnida rejält mot hälen och innan jag kom hem hade jag skavsår, något som jag inte tror jag varit med om sedan jag gick min första Kungsledsvandring 1964.

De sista entusiasterna

Kategori: AllmäntHöstens första riktiga oväder med kraftiga vindar och kraftigt regn. Men fotbollen lever. Idag har jag skjutsat L och hans kompis A till träningen på planen invid Tyresö skola. Jag höll mest till inne i bilen medan jag väntade, men vågade mig i alla fall ut en stund med kameran. Tog några bilder av fotboll under miserabla yttre förhållanden. Men grabbarna var hur glada och nöjda som helst när de kom tillbaka till bilen. Bilen - ja, i den blev sätena rejält blöta.