Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

En egen brasa

Kategori: AllmäntFör första gången i livet har vi eldat själva på valborgsmässoafton. Vi har under eftermiddagen och kvällen släpat ut innehållet i stugans flera år gamla rishög på strandstenarna och i den västliga vinden eldat tall-, björk- och grangrenar. Tog några timmar och verkar ha aktiverat muskler som inte varit i bruk den senaste tiden.


Åter till rötterna

Kategori: AllmäntIgår morse när vi passerade genom Stockholm hade träden längs Karlbergskanalen börjat slå ut. Nu är vi 85 mil längre norrut. Här är det fortfarande tidig vår, rätt så mycket snö ligger kvar i skogarna men havet går öppet, vilket inte tillhör vanligheterna. Här utanför stugan på Renörsudden har havet visst varit isfritt i en hel månad. På bilden ovan syns hur det såg ut när vi anlände i går kväll.


Idag har det på förmiddagen varit riktigt varmt och soligt. Här sitter A i uterummet med förmiddagskaffe och Piteå-Tidningen, som goda grannar kom över med till oss.


På eftermiddagen har vi fått träffa släktens yngsta, våra barnbarns första tremänning. En glad tjej utan fruktan för nya bekantskaper.På återvägen till Udden såg vi de här vackra rådjuren. I min ungdom fanns det inga rådjur här uppe, numera tror jag de är ganska vanligt förekommande.

Till damfotbollens lov

Kategori: Allmänt


Marta - vald till världens bästa kvinnliga fotbollsspelare, numera i Tyresö FF

Det är närmast att likna med ett underverk. Tyresö FF har genom den dynamiske Hans Löfgren lyckats värva ihop ett damlag som kan tänkas vara världens bästa klubblag inom damfotbollen. Så gott som alla i förstauppställningen spelar i olika landslag. TFF har spelare från Brasiliens, Spaniens, Hollands, Danmarks och Sveriges landslag. För att hitta en jämförelse inom herrfotbollen får man gå till Barcelona, Real Madrid och liknande klubbar.

Att varannan helg gå och titta på Barca kan man ju bara drömma om. Men till Tyresövallen är det nära. Dessutom tycker jag efter att ha sett ett antal dammatcher att damfotboll är väl så intressant att titta på som herrfotboll. I varje fall är det helt klart att damfotboll på världsnivå är betydligt mer underhållande än herrfotboll i division 3 (eller var nu TFF:s herrlag spelar). Vackra kombinationer och eleganta individuella prestationer. Intensivt och kreativt. Tyresös preminärmatch i lördags gav verkligen mersmak. Dessutom är ju ett antal tjejer i 20-30-årsåldern även rent estetiskt mer attraktiva än gubbs i motsvarande ålder.

Alltså: planera in ett besök på Tyresövallen och beskåda underverket.


Tyresö FF i anfall


Madelene Edlund