Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

S

Kategori: AllmäntEfter G har vi haft S och hennes bröder här i ett par dar. Undrar om inte 3-åringarna är de allra bästa fotoobjekten. På den här bilden har jag "lurat" S att sticka ut fötterna mellan spjälorna i källartrappan. Ger ett riktigt kul perspektiv. Vad vore min fotografiska miljö utan barnbarnen?

G

Kategori: AllmäntIdag har vi haft minstingen G på ett uppskattat besök. Vi har byggt legotorn, lekt kurragömma och promenerat med vagnen till Tyresö centrum tur och retur. Under promenaden somnade den lille mannen i vagnen, vi väckte honom men han knöt sig en stund ytterligare i min gröna presentfåtölj från 50-årsdagen 1996. Han vaknade först när A frågade om han ville ha en glass, vilket han förstås ville.

Playa del Ingles 3

Kategori: Allmänt


Fotgrafen framför Maspalomas sanddyner

Våra fjorton dagar på Gran Canaria börjar närma sig sitt slut. I morgon lördag bär det av norrut igen. En stillsam semester är därmed tillända, vår kanske mest stillsamma någonsin. Vi har gjort tre bussutflykter, en via Fritidsresor och två kortare på egen hand. Vi har inte hyrt någon bil, vilket har varit det vanliga under våra tidigare solsemstrar. Nej, vi har mest promenerat omkring, legat en stund vid poolen eller suttit på vår lilla uteplats och läst. Är det kanske åldern som tar ut sin rätt och gör oss mer stationära än tidigare?

Vädret har varit i stort sett detsamma hela tiden här nere. Växlande molnighet och kraftiga, relativt kyliga nordostliga vindar. Inget höjdarväder - men ändå så pass varmt som 20-22 grader vid middagstid. I lä har man i alla fall kunnat njuta av solen relativt barbröstad.

Playa del Ingles har visat sig vara en utmärkt promenadort. Många alternativa promenader och ganska plan mark, som gjort att vi inte behövt flåsa alltför mycket under de timslånga vandringarna runt byn. Vi har också haft stort utbyte av de goda vänner som varit här samtidigt och även av Templo Equmenico och skandinaviska turistkyrkan, som vi besökt ett flertal gånger. Det är faktiskt länge sedan vi varit så kyrksamma som de här kanariska veckorna.Hela Playa del Ingles är ju i princip en turistort. Finns knappt någon normal. Många av hotellen är arkitektoniskt intressanta. Här ovan ett par hotellvyer från byn.Maspalomoas sanddyner ger orten en speciell inramning. Lite ökenkänsla mitt i turistgetto. Har gett mig möjlighet att ta ett antal intressanta "ökenbilder". Här en bild från en promenad vi gjort för ett par dar sedan.Den här glasblåsaren har de senaste kvällarna hållit till intill Templo Equmenico.Här öppnar snart en restaurang med det något aparta namnet "Broken dreams".Till sist några krabbor, som vi hittade på stranden häromdagen. Är ju inte varje dag man fotograferar livs levande exemplar av den djurarten.