Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Vintertrast

Kategori: AllmäntIdag gick vi en promenad tur och retur till Tyresö centrum - och passade förstås också på att ta en fika därstädes. Jag hade kameran med, som jag brukar på längre promenader. Anita håller ju alltid utkik efter fåglar. Den här såg vi i närheten av hennes gamla arbetsplats, Stimmets skola. Efter kontroll med husets fågelböcker anser vi att det är en björktrast, inte en rödvingetrast - som vi först trodde.

Sextiosex med julgransplundring

Kategori: AllmäntDe senaste åren har vi kombinerat min födelsedag med julgransplundring för barn och barnbarn. Så även i år. Jag har alltså passerat 66 eller gör det i själva verket i morgon. Som vanligt har jag också fotograferats tillsammans med alla barnbarnen. I år har de blivit så stora att vi fick flytta fotograferingen från vardagsrumsfåtöljen till vardagsrumssoffan.


Barnbarn med farfars/morfars padda


Barnbarn i lekrummets soffa


Plundringsdans kring granen

Tyresökonst

Kategori: AllmäntTittade idag in på biblioteket i Tyresö centrum. Här finns också kommunens konsthall. Just nu pågår amatörernas årliga utställning, som vanligt trevlig att betitta. I år hade jag med mig barnbarnen E och G. Sexåriga E intresserade sig för konstverkens motiv medan treårige G var mer intresserad av ett hål i en av utställningsskärmarna.