Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Midnatt

Kategori: Allmänt
Tillfälligt kom det igår - söndag - upp varm luft från söder. Gav en magiskt vacker kväll vid havet. Kl 24.00 gick jag ut med kameran och tog några bilder.

Vecka 4

Kategori: AllmäntVi är inne på den fjärde sommarveckan på Renörsudden. Mattias och hans familj har kommit och håller oss sällskap. Vädret är varierande - dock har det inte regnat mer än någon skur den senaste veckan.


Vi bygger sandslott igen i Lundmarksviken, nu med L och S.


S är nästan fyra år och har en munkjacka som liknar farfars.
Vackra kvällar med solen i norr tillhör livet på Udden


Inne i Piteå pågår PDOL, Pite dansar och ler. Är värt ett dagbesök, men det var länge sedan någon betalade in sig en kväll.Idag lördag har vi gjort ett besök på fiskecampen i Jävrebodarna. Vi åt den superba lunchbuffén, grillad över öppen eld och sedan tittade vi på fiskarna och lekte i den lilla lekparken.


På återvägen från Jävrebodarna tittade vi ner till båthamnen med fyr och klockstapel.

Halvtid

Kategori: AllmäntIdag är det halvtid på Udden för denna sommar. Tre veckor har gått, tre återstår. Det är nog de kyligaste tre sommarveckorna vi haft de senaste åren. Men det har bara regnat ett par dagar, vilket ändå gjort väderläget uthärdligt. Dessutom är det så att västvindar, som dominerat de här veckorna, är en ganska "snäll" vind här. Det blåser då från land och stranden blir därmed ganska angenäm, även om det är kyligt i luften. Igår - lördag -  drog Martina med familj via Finland hemåt till Bagarmossen. Och i morgon ger sig Johanna och Andreas iväg till Andreas familjehemtrakter i Doroteatrakten. Men efter ett par dag blir det full rulle här igen, när Mattias med familj kommer.

Här är några nedslag från den senaste veckan:


Söndag för en vecka sedan var vi bjudna på soppa och våfflor hos Anna-Lena och Staffan på Fårön. Barnen fick tillsammans med Staffan och mig göra en tripp med båten på Sandlundsviken. Uppskattades mycket!


Gamla Indra, som strax innan Piteresan opererat bort livmodern, har fått ta det försiktigt med promenaderna. Här har vi i alla fall tagit oss till "Lundmarksviken" och den fina sandstranden där.


Gunnar är tre år på det fjärde och uppträder som en benget på stenarna. Här övar han hopp från stora stenen.


Här ser vi Gunnar studera Mercedesstjärnan på pappa Petters bil.


Fotboll har det förstås blivit - här med en lätt badboll. Embla ligger bakom skottet.


Här ett porträtt av den älskliga lilla sexåringen.


Uppe vid tjärnen finns en liten flytbrygga, som vi har utnyttjat ett par gånger. När det blåser vid havet bjuder tjärnen oftast på behagligare vattentemperatur och mindre vågor. Embla fångar här grodyngel, som hon dock efter en stund släpper tillbaka ner i det blåa tjärnvattnet.


Nere vid genomfartsvägen finns på ett ställe en orkidélokal. Här studerar Embla och Gunnar tillsammans den fridlysta blomman. Ett par dagar innan såg Anita en kvinna plocka orkidéer längs vägen. Omedvetenhet om lagstiftningen eller ett medvetet lagbrott?


När Mina, Petter och barnen åkt och med Johanna och Andreas på utflykt till Luleå gjorde A och jag en tripp till fiskecampen i Jävrebodarna. Här serverades en utmärkt buffélunch, tillagad över öppen eld. Rekommenderas.


Idag söndag har vi gjort en kort tripp ut till Bondön för att kolla in de vindkraftverk vi nu i några år beundrat från Udden. Är inte vindkraftverk ganska vackra? Det här ser på nära håll nästan ut som en stor insekt.


Vädret är kyligt och ostadigt. På eftermiddagen bildas det gärna stackmoln. De här ligger nog över Finland. En timmer senare var de borta och vi har en kväll med klar himmel men bara runt 10 graders värme. Med infravärmen har vi i alla fall klarat av att äte en avskedsmiddag med Johanna och Andreas i utrerummet.