Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

En riktig midsommarafton

Kategori: Allmänt



Vi har de senaste åren inte varit hemma så ofta på midsommar. Mest har vi varit vid Medelhavet den här tiden, eller som ifjol på väg dit. Kändes som om denna midsommarafton äntligen blev en traditionspräglad sådan, en svensk midsommar när den är som bäst. En vädermässigt perfekt midsommarafton blev det också med sol och lagom värme från morgon till kväll. 

I år tillbringade vi alltså midsommaraftonen först på Åkerögården och sedan hos Lillian och Göran i deras fritidshus på Rådmansö. Från Åkerögården har vi många trevliga minnen. Vi var där första gången med BK:s ungdomskör 1971, vi jobbade några helger i köket på 70-talet, vi har varit där på konferenser och föreningshelger och två av våra barn har varit på konfirmationsläger på Åkerögården. Men nu var det många år sedan vi sedan var där. Det vackra vädret förstärkte verkligen känslan av ett kärt återseende. 

Vi startade från Tyresö vid 9-tiden, fick sitt i bilkö en god stund i trakten av Åkersbergaavfarten - men kom ändå till Åkerögården ca en halv timme innan midsommarlunchen.  Efter lunch blev det dans kring midsommarstången och sedan en sångstund med andakt nere i kapellet. Vid 17-tiden lämnade vi gården och åkte till Lillians och Görans fritidshus. Där blev vi sedan tillsammans med herrskapen Qviberg och Svensson bjudna på ytterligare en midsommarmåltid. Gubbarna spelade också både boule och kubb. Jag bildade lag med Rolf, som ju liksom jag är född den 15/1 1946. Vi blev kvar till midnatt. Sen körde vi hem i sommarnatten och var hemma strax efter 01.00.

Kommentera inlägget här: