Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Höst på Udden

Kategori: Allmänt

Årets höstbesök i sommarhuset börjar närma sig sitt slut. Nu är bara helgen - med realåterträffen - kvar. Vi har haft en vädermässigt ganska trist vecka med moln och regn - men en och annan solglimt däremellan. Dagarna har varit i stort sett fulltecknade med aktiviteter. Vi har installerat en kassett i den öppna spisern, vi har ätit surströmming hos min ena syster, vi har haft gäster här i stugan ett par eftermiddagar och själva hunnit gästa olika släktingar. Anita har också med hjälp av en av mina kusiner lyckats få ett gammalt rullband digitaliserat, ett band med inspelningar där hon själv som 7-8-åring sjunger många sånger och där hennes mormor och morfar sjunger duett i den inte alltför välkända sången "Bed ungdom bed". Mot slutet av veckan har jag filat flera timmar på den inledning jag skall ha vid helgens realtskoleåterträff på Stadshotellet i Piteå. Vi blir 43 av ca 100 elever från klasserna 1.5 till 5.5 vid Piteå högre allmänna läroverk, av vilka flertalet tog realexamen för 50 års sedan, dvs 1962.
 
Men mellan aktiviteterna har jag förstås också gjort små promenader med kameran. Här nedan finns några av årets höstbilder från Renörsudden.
 
Rönnbärsbuskarna bär i år osedvanligt riklig frukt
 
Solen lyste i alla fall denna eftermiddag
 
Kväll i september vid Fårösundet, där min syster K numera hyr en enkel stuga
 
Grannarna lägger ut nät
 
Fullmåne över havet ikväll, den 28/9.
 
 
 
 
 
 
 

Barnbarnshelg

Kategori: Allmänt


Vi har haft en barnbarnshelg från lördag till söndag. Ms:s tre barn har övernattat och Ma:s två barn anslöt på söndag eftermiddag. Farfar fick stiga upp tidigt på söndagsmorgonen för att skjutsa L till dagens match mot Älta. Dessutom har han fått agera fotbollsdomare hemma på tomten av och till. Alla datorer var tidvis ockuperade, inkl paddorna. På eftermiddagen anslöt barnens föräldrar och vi åt en första familjemiddag i det nya uterummet.


Vänsterbacken i TFF


En något mindre fotbollsspelare


Fyraåringarna har gått omkull
 

Första familjemiddagen i nya uterummet
 

En liten solros har eblerat sig på bergväggen
 

Och vårblomman har fått en ny vår
 

Björnbärsbarn
 

Den lille mannen som nog blir förste familjemedlemmen på Mount Everest
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uterummet

Kategori: Allmänt

 
Nu är äntligen vårt nya uterum klart. Vårt tidigare halva uterum försvann i samband med dräneringen i vintras. Nu är det tillbaka som ett komplett vår-/höstrum efter tre veckors byggnadstid med inhyrda hantverkare. I veckan har vi tagit rummet i bruk.
 

Bygget har precis starat
 

Grunden på plats
 

Vi målar stommen till uterummet
 

Första kvällen  i rummet
 

Här har vi flyttat bordet till det västra fönstret
 
 
Våra första externa gäster i uterummet - fredagsgruppen. När vi drog oss in i huset studerade vi Luther.
 

Lördagskväll med E och G. Här spelar vi "Finns i sjön".
 
 
Porträtt av E i uterummets utmärkta ljus - blir en bra plats för porträttfotografering.