Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Från dimma till sol

Kategori: Allmänt

Kl 07.00 - disig morgon vid Bottenviken
 
Uppe redan 06.00 för att åka till Älvsbyn och hämta M-a och hennes två barn på tåget från Stockholm. När vi var i Öjebyn fick vi telefon från tåget som berättade att det var två timmar sent. Kunde man ju förstås vänta sig av SJ. Orsaken till förseningen var visst att loket inte orkade dra tåget uppför en backe längs stambanan. Visar förstås hur eländigt det står till med järnvägsinfrastrukturen. Alltså fick vi ett par timmar extra för lite sightseeing i Norrbottens pärla, Älvsbyn.
 
Till sist kom tåget med våra kära och någon timme senare var vi ute i stugan. Den dimma som låg när vi åkte på morgonen låg kvar över havet medan barnen omedelbart sökte sig till stranden. Men efter någon timme började det lätta och sedan har vi haft en mycket fin och solig eftermiddag. Jag och ungarna har varit i Lundmarksviken och bl a byggt sandslott. Nu sover E och G i gäststugan medan vi vuxna skriver på datorn och tittar på TV. Känns som om Piteåsommaren börjat på allvar först idag. Det behövs några barn härute för att man skall känna sig riktigt tillfreds med livet. 
 
I Älvsbyn hittade vi detta "monument" över astronomen Knut Lundmark, Älvsbyns störste son.
 
Här rullar tåget med älsklingarna in på Älsbyns station kl 10.30, två timmar försenat.
 
Direkt från bilen till stranden
 
Efter lunch kom solen fram och jag tog E och G med till den närbelägna Lundmarksviken för att bygga sandslott.
 
Soliga bilder från "Lundmarksviken", som egentligen bara är en liten sandstrand ett 100-tal meter bort från vår stugtomt.
Kommentera inlägget här: