Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Den sista maj

Kategori:

Idag är det den 31 maj, vilket är både vår förlovningsdag och vår dotter Johannas dopdag. Den 31 maj 1970 var en söndag och dessutom Mors dag. Vi åkte upp till Breviksberget i Piteå och växlade ringarna där. Sen åkte vi till Luleå och åt en middag på tu man hand. Den 31 maj 2013 har varit en mycket varm och solig sommardag här i Tyresö. Jag gick på eftermiddagen runt i trädgården och dokumenterade det blommande läget.
 
Iris
 

Pretty birdies

Kategori:

Min ornitologiska hustru triggar mig då och då att ta fram kameran och fota våra vingförsedda vänner. Från uterummet kan vi nu ha bra kontroll på omgivningen och särskilt då de fröautomater som finns uppsatta i äppelträdet norr om uterummet. Här testar en större hackspett om plasten ger med sig för näbbspetsen.
 
 Nötväckan klättrar upp och klättrar ner.
Grönfinken sitter ganska länge på automatkanten
 
Skogsduvorna är ständiga besökare i trädgården ....
....men övervakar också Slåttervägen från gatlyktan framför huset
 
Men det här porträttet av en kaja är inte taget hemma i Tyresö. Togs i stället i Hagaparken vid ett besök för några dagar sedan.
 
 
 

Årets första sommardag

Kategori:

Efter den hårda vintern känns vårens och sommarens ankomst verkligen välkommen. Idag - den 17 maj - har vi haft årets varmaste dag i Tyresö. På morgonen var jag inkallad att fotografera ett fjärilsutsläpp på E:s förskola i Bagarmossen. Ett tjugotal tistelfjärilar fick tillfälle att leva den andra halvan av sina liv i det fria, efter att ha odlats fram i Emblas klassrum. Fr o m eftermiddagen har vi L, A och S från Myggdalsvägen här för övernattning. Har använt kvällens fina ljus till några bilder.
 
Fjärilsutsläppet har här precis börjat
 
 Alla tistelfjärilar ville inte ge sig av från den säkra försörjningen direkt
 
E var intresserad åskådare till fjärilssläppet
 
Gult i trädgården
 
Blått i trädgården
 
Grönt i trädgården
 
Ett skogsduvepar hälsar på oss varje dag
 
L tillsammans med några grabbar från kvarteret klar för kick-bike-race på Slåttervägen
 
Lillasyster S testar också kick-biken
 
Vitt i trädgården
 
Och slutligen husets entré - med den nya plattsättningen och de nya planteringarna.