Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Tyresöfestivalen 2013

Kategori: Allmänt

 
Tyresöfestivalen hålls sedan några år den första lördagen i september. Sedan fyra år håller festivalen till runt kulturcentrat Kvarnhjulet, kulturskolan och skatepark 135 ner på ängen bakom Bollmoradalens kyrka. Jag har idag som vanligt varit med och bemannat kristdemokraternas stånd - med kaffeservering och hoppborg. Ifjol regnade det hela tiden och de nyanlagda gräsytorna blev en riktig lervälling. Idag hade vi 25 grader varmt och sol från en klarblå himmel. Ett helt enkelt perfekt festivalväder. Kul att gå runt och prata med andra politikerkollegor, föreningsengagerade och andra. Två år efter pensioneringen känner jag att jag etablerat betydligt fler kontakter hemma i Tyresö. Tidigare åkte jag in till city och kom hem på kvällen och hade egentligen inget lokalt engagemang i Tyresö. Nu är det annorlunda på den punkten.
 
Kristdemokraterna hade som vanligt en välbesökt hoppborg som attraktion. Och gratis kaffe, som lockade många som fått gratis glass hos de stora partieran moderater och socialdemokraterna.
 
Underhållare med märkliga ögon och långa ben vandrade omkring på festivalområdet.
 
I den rosa boden kunde man säga sin mening om Tyresös framtid.
 
Från stora scenen hördes mest bullrande rockmusik. Men här har Tyresö jazz- och bluesklubb äntrat scenen och då blev det "Route 66" och andra klassiker från den tid då dagens pensionärer var unga.
 
Kulturskolan var hårt engagerad. Här spelar några av musiklärarna på festivalens "lilla scen".
 
Gymnastikklubben hade en rejäl hoppmatta, som barn och ungdomar fick testa.
 
Från festivalområdet såg man det nya höghuset i Tyresö centrum. 20 bostadsvåningar är man uppe i nu. Återstår väl ett par våningar innan taket läggs på. Höghuset blir verkligen ett landmärke i kommunen.
 
 

KOMMENTARER:

  • Johanna säger:
    2013-09-07 | 22:21:34

    Det var ju mun gamla fiollärare! Tänk att hon stod ut med mig i 11 år!

Kommentera inlägget här: