Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Så kan man också göra

Kategori: Allmänt

Jag har skaffat en ny version av Photoshop Elements. Tog mig för att leka lite med ramar och bakgrunder, applicerade på några bilder jag tagit under julhelgen. Så här blev det. Inte enhetligt men ganska skojigt ändå.
 


 
 
 

Julafton nr 69

Kategori: Allmänt

Min 69:e julafton har bjudit på ett ovanligt vackert julväder. Sol, frost och någon grad under noll. Jag gjorde tillsammans med J och lille A en sedvanlig julaftonspromenad. Många gånger har jag och J gjort promenaden tillsammans med rottweilern Indra, men nu finns hon i hundarnas himmel sedan 1½ år. Nu hade vi en barnvagn med en 1½-åring med i stället. Promenaden förde oss - också som vanligt - till Alby friluftsgård och Albysjöns strand. Isen på sjön såg ut att ha lagt alldeles nyss. Buskar och träd gnistrade frostiga i solskenet. Två gånger passerade streck med vita fåglar, som vi på avstånd tog för svanar. Kanske drar de söderut när isarna lägger här.
 
Julaftonen fortsatte sedan med två av barnen med familjer som julgäster. Fyra av sju barnbarn var på plats. Det mesta följde det vanliga tidsschemat med julkaffe, Kalle & Co, julbord, julklappsutdelning, godis och läsk samt julklappslek. Idag hann vi också med en diskussion om skolans problem, något som inte brukar höra till julaftnarnas agenda.
 
**********************************************************************************************************************
Årets julgäster på Slåttervägen samlade efter julklappsutdelningen.

Julgransförsäljningen pågår

Kategori: Allmänt

 
För fjärde gången säljer jag julgranar för Lions Tyresö. Idag var det jag och Stig Säfström som hade ett tvåtimmarspass mellan kl 15 och 17. I år håller vi till med försäljningen mellan Bollmorahallen och Forellen. Eftermiddagen var klar och himlen var ljus i väster. Att sälja granar är ett bra sätt att närma sig julen. Kunderna är glada, har barn med sig och vi som säljer får vänliga ord och önskningar om God Jul från de som köper våra granar. Rödgranarna kostar i år 300 kr och kungsgranarna 500 kr.