Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Midsommar i våra hjärtan

Kategori: Allmänt

Midsommar har ju en särskilt plats i våra svenska hjärtan. Men för herr och fru Strand finns numera inga tydliga midsommartraditioner. Under många år gjorde vi så att vi åkte mot Södern direkt efter att Anita och barnen slutat skolan i juni. Då blev vi ofta borta från Sverige över midsommar. Några gånger, t ex i fjol,  har vi varit i Piteå och firat midsommar med släkten där. Men ibland gör vi som idag - firar midsommar på egen hand. I år med en promenad i Tyresös natur och en god middag, kombinerad med intressanta matcher från fotbolls-VM i Brasilien. Fick lite tid att botanisera i bildarkivet och göra denna exposé över våra midsomrar tillsammans.
 
 
Min första bild av Anita togs midsommarnatten 1966 i Piteå.
 
Här - midsommaraftonen 1969 - har vi just blivit ett par. Bilden är tagen vid familjen Berglunds stuga på Haraholmen, den som numera finns på Renörsudden och är vårt sommarviste.
 
Vi kom till Tyresö 1970 och hittade ganska snart midsommarfirandet vid Tyresö slott. Här en bild av Anita från ett midsommarfirande i slottsparken 1974.
 
Här en annan bild från slottsparken, Anita 1976
 
Några år runt 1980 åkte vi till Svalkan vid Ulriksdal för att fira midsommar. Här en bild från Svalkandansen 1982.
  
1985 gjorde vi en stor Europaresa med tält tillsammans med goda vänner. Här är det midsommarafton vid Vierwaldstättersee i Schweiz. Våra tält i förgrunden.
 
Ett par år senare, 1987, drog vi ensamma med tältet till Storbritannien. Här är det  midsommarafton i Caernarvon i norra Wales.
 
1991 åkte vi bil hela vägen ner till Rivieran. Midsommaraftonen inföll längs Route Napoleon. Här Martina i Haut de la Croix - iförd midsommarkrans.
 
Midsommaraftonen 1993 firade vi i Plaka, en stadsdel i Aten. Dagen efteråt startade vi en rundresa till klassiska Grekland.
 
Här är det midsommar 1997 och vi finns i Fig Tree Bay på Cypern. Johanna vid ett serveringsbord.
 
2002 - midsommar i Elunda, Kreta
 
Men 2003 gjorde vi ett midsommarnedslag i Tyresö igen. Med M och Å och lille L firade vid midsommar vid slottet.
 
Två år i rad, 2007 och 2008, fanns vi i Kroatien på midsommarafton. Porec på Istriens västkust, vars katedral syns på bilden, besökte vi midsommaraftonen 2008.
 
Midsommaraftonen 2010 besökte vi detta kloster i Goritsy i Ryssland. Vi och herr och fru K reste den sommaren med flodbåt från Moskva till Leningrad.
 
Efter pensioneringen 2011 har vi lagt av med att resa utomlands just runt midsommar. 2012 fanns vi på Åkerögården på Rådmansö för att fira midsommar.
 
Idag har vi firat en midsommarafton med bland annat en promenad i våra vackra omgivningar i Tyresö. 
  
 
 

KOMMENTARER:

  • uffe säger:
    2014-06-20 | 20:39:28

    Fin berättelse i bilder om erat liv.

Kommentera inlägget här: