Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

En solig dag i decembermörkret

Kategori: Allmänt


Den 12 december 2015. Inte mycket vinter än - men idag var det faktiskt isigt på gatorna när vi gick en lunchpromenad till Alby. 10 dagar före vintersolståndet orkar solen precis upp över hustaket på andra sidan Slåttervägen. Promenaden skedde dels runt lunch, dels åt vi också lunch på Uddby gårdscafé. En god broccolipaj blev det. Uddby gårdscafé sjunger på sista versen med de nuvarande ägarna. Hela Uddby gård skall inom kort få en ny arrendator.
 
Jag hade som brukligt kameran med mig. Det blev några bilder även denna dag. Trots att vi promenerat så många gånger till Alby och Uddby gård finns det alltid något nytt att fotografera. Idag ledde Anita mig till några närbilder av lavar och mossor.
 
Nu är det alltså 10 dagar till det vänder och det börjar bli ljusare igen. Vi ser även denna vinter ljuset i decembermörkret.
 
Solen lyser på de kala trädtopparna på väg mot Alby.
 
Den fristående eken på betesängen mellan Fårdala och Alby står ståtlig och kal i decemberljuset.
 
Uddby gårdscafé är en rustik anläggning som dock inte har så många år på nacken. Byggdes för ett tiotal år sedan. Här har en dotter i arrendefamiljen Magnusson drivit ett omtyckt gårdscafé, där vi varit många
gånger, antingen ensamma eller i gruppsammanhang tillsammans med Lions och Kristdemokraterna.
 
Avslutar med några bilder av lavar och mossor i Albyskolens naturreservat.
 

 
 
Kommentera inlägget här: