Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

I Gran Canarias berg

Kategori: Allmänt


För första gången i livet har vi återvänt till en turistort av karaktären "ta det lugnt, sol och bad och äta gott". Det blev Playa del Ingles som fick äran att se oss för andra gången. Efter ett par dar på stranden, på promenader och med visiter hos gamla bekanta har vi idag hyrt en bil för fyra dagars användning. Vi tog tjuren vid hornen och gav oss direkt upp på de slingrande vägarna mot Gran Canarias vackra inre. 10 mil blev det idag. Vi körde via Fataga upp till San Bartolome de Tirajana. Därifrån tog vi av österut till Santa Lucia och sedan vidare genom den Grand Canyon-liknande Tarajana-dalen ner till kusten igen. Där blev det paella i Arinaga innan vi återvände till vårt hotell i Playa del Ingles för en stilla kväll framför SVT World och datorn.
 
En sidoväg till GC-60 upp mot Fataga
 
Kanarisk konst i Fataga
 
Utsikt från vår kaffepaus i Fataga
 
Mandelträd
 
Mandelblomman stod i blom
 
I centrum av San Bartolome de Tirajana
 
Kyrka i San Barolome de Tirajana
 
Mot en utsiktspunkt ....
 
.... med denna vy mot Fortaleza Grande i bildens mitt, ett historiskt minnesmärke på ön.
 
 
 
 

 

Kattugglan vid Fnyskbäcken

Kategori: Allmänt

 
Någon kilometer från vårt hus på Slåttervägen bor denna kattuggla. Eller egentligen är det visst ett kattugglepar som håller till i ett högt träd vid Fnyskbäcken, precis där skogen öppnar sig mot Albys ängar om man kommer från Kolardammarna. Vi har passerat fyra gånger där den senaste månaden och varje gång har vi sett ugglan uppe i trädet. Idag hade jag med mig min nya superzoom-kamera och då blev ugglebilderna lite skarpare och bättre än de bilder jag kunnat ta vid tidigare besök. På bilden nedan hittar man ugglan i trädet mitt i bilden.
 
 
 
 

Januari i backspegeln

Kategori: Allmänt

Januari månad närmar sig sitt slut. En månad som inte är den allra trevligaste ur fotograferingssynpunkt, i varje fall de år då snön lyser med sin frånvaro. Men några bilder har det i alla fall blivit denna januari.
 
 Elefant på Moderna museets utställning av modern skulptur. Skulptören heter Katharina Fritsch. Andra verk var gjorda av Jeff Koons och Charles Ray. 
 
Vilhelmina, 16 månader, har redan "pekfingergreppet" inövat när hon använder mobiltelefonen. Här satt hon länge och bläddrade bland bilder av henne själv och andra i Martinas mobil.
 
En snöig lördag åkte vi in till Berwaldhallen för att vara med om årets trettondagskonsert. På hemvägen passerade vi Sergels torgs julälgar. Jag stack ut mobilkameran genom vindrutan medan vi stod vi ett rödljus och fick den här bilden.
 
Snön kommer och snön tinar bort. Några dagar efter Sergels torg tog jag denna bild vid ridskolan i Tyresö. Ängen var tillfälligt en liten sjö och det var svårt att passera med den barnvagn jag sköt framför mig. I vagnen låg den lilla IT-tjejen och sov sin middagssömn.
 
För några dagar sedan köpte jag en ny superzoom från Canon. Blir med fjärde sådan, man kan kanske säga att de inte håller eller snarare inte räcker så länge. Utvecklingen går så fort, så fort, att kameror snabb blir hopplöst omoderna. Här en telebild från Hägernäs i Täby. Togs vid restaurang Pont, där vi åt lunch med J och A häromdagen.
 
 På J:s tomt i Täby satt ett antal kajor i ett träd. Zoomobjektivet visade sin klass med denna bild.