Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Midsommarafton 2015

Kategori: Allmänt

Vi vaknade efter en god natts sömn till en midsommarafton med dis och regn. Inte helt ovanligt att det regnar runt midsommar här i Stockholmstrakten. Men å andra sidan har vi ju inte firat särskilt stor andel av midsommaraftnarna här i våra hemtrakter sedan 45 år. I år har vi för andra gången – senast hände det 2012 – varit först på Åkerögården och sedan hemma hos Lilian och Göran i deras sommarhus på Rådmansö. Trots regnet var det relativt mycket folk som deltog i Åkerögårdens midsommarfirande. Vi kom precis kl 13 till lunchen och missade resandet av midsommarstången och dansen kring densamma. Det var rätt så mycket köer, från Arninge till en bit efter Åkersbergaavfarten. Men vi hann alltså till lunchen som vi intog tillsammans med Lilian och Göran. Vid borde satt också Martin Viklund, som också har sommarnöje i trakten av Åkerö. Med var också hans dotter Lena och hennes tre barn. Martin är ju änkling sedan i vintras.

Efter lunchen var det kl 15 en seg andakt i kapellet, ledd Sue, den australiensiska kvinna som i ett par år varit föreståndare på Åkerö tillsammans med sin man Kjell.

Vi åkte därefter till Lilians och Görans fritidshus. Efter en stund kom även Rolf och Siv Qviberg. Vi åt i det uppvärmda uterummet och kvällsfikade sedan inne i huset. Som vanligt blev det samtal i många olika ämnen under kvällen. Vid 23-tiden bröt jag och Anita upp och körde hem till Tyresö genom midsommarnatten. Regnet strilade större delen av vägen, ja inte kan man säga att det var en vädermässigt bra midsommar inte. På vägen hem mötte vi 5-6 blåljusfordon, sannolikt polisbilar. Vi har dock inte via nätet hittat någon händelse som kan ha varit föremål för fordonens utryckning. Vi var hemma ca 00.15.

Åkerögårdens gäster höll sig mest inomhus denna regniga midsommarafton. Men midsommarstången blev i alla fall rest och några danser dansade.
 
Hos Lilian och Göran vittnade utebordets plastduk om dagens dystra väder.
Det två "handikappade" deltagarna. Anita med sin onda rygg och L med sitt nyopererade knä. Men tjejerna är bägge starkt på bättringsvägen och humöret var det inget fel på.
Anita, Rolf och Lilian
 
Göran, bloggredaktören och Siv.
 
 
 
Kommentera inlägget här: