Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Säsongstart i Sanktan

Kategori: Allmänt

Min son, M, är en av tränarna/lagledarna i hans dotters fotbollslag, Tyresö FF flickor 08. Idag var det seriepremiär i St Erikscupen 2016. Jag hängde med till bortamatchen på Brantbrinks IP i Tullinge. Under uppvärmningen och under matchens första halvlek kom en kraftig regnskur. Kallt och ruggigt för publiken, alltså. Men tjejerna grep sig an matchen med gott humör, vilket resulterade i en premiärseger på 5-0. Motståndarna fick i andra halvlek plocka in en extra spelare eftersom Tyresö ledde med 4-0 i halvtid, allt enligt en ny regel för de allra yngsta spelarna i Sanktan. Med sex i stället för fem spelare på planen bjöd Tullinge ett bättre motstånd i andra halvlek - men TFF lyckades i alla fall öka ut ledningen med ett mål till innan matchen var slut.

Att fotografera ungdomsfotboll har jag försökt mig på i snart fyrtio år. En svår uppgift att använda rätt slutartid och samtidigt se till att man fotograferar de spännande situationerna. Idag var dessutom vädret inte det bästa, alltså var det relativt sett ganska lite ljus att använda. Men regn och dis har ju också en viss charm.