Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Det har just vänt

Kategori: Allmänt

Idag den 22 december har vi just passerat årets kortaste dag. Vi kan börja sikta mot ljuset igen. Bilden ovan kan väl illustrera denna sanning. Den är tagen i riktning sydväst rakt över gatan frånb vår entrédörr.
 
Granen togs in igår. Det är den gamla hederliga platsgranen som vi haft i jag vet inte hur många år - men som fortfarande tillhör de mer naturtrogna granar vi sett i handeln. 
 
Barnbarnen från Bagarmossen har varit hos oss i ett drygt dygn och sov över för första gången på länge. Läsning om Pettson och katten tillhör de trevliga ingredienserna i en sådan övernattning. Bagisbarnen kommer tillbaka på julafton liksom övriga barn och barnbarn, allt under förutsättning att hälsan står alla bi så här i förkylnings-/influensa-/kräksjuketider.
 
Årets julhelg ser ut att bli grön. Vi har haft tre snöperioder i november/december och nu har den tredje periodens snö tinat bort. Idag gick jag och E en promenad för att bl a försöka få syn på allas vår Fnyskbäcksuggla. Någon uggla såg vi inte men vi hade en trevlig vandring med bl a besök hos de bävrar som fäller skog här och där i trakten.
 
E med ett litet lingon, en rest av sommaren.

E vid uggleträdet. Tyvärr var ugglefamiljen inte hemma för tillfället, eller också ville de inte vara med på bild idag. Fotografen hade ju sitt supertele med så då gällde det att hålla sig undan!
 
E bar dagen till ära en mexikansk hatt som hon hittat i vårt klädförråd. Jag tror att jag köpt den som solskydd i samband någon utlandsresa till soligare trakter.
 
Vi korsar Kolardammen
 
Bäverspår
 
 Den här bäcken kommer ut ur en stor trumma strax intill ridskolan. I den här bäcken verkar bävrarna trivas.
 
Kommentera inlägget här: