Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Ett lejon i Sickla

Kategori: Allmänt

 
 
Jag är sedan ungefär fem år medlem av Lions Tyresö. Bland våra insamlingsuppdrag ingår att fungera som parkeringshänvisare i Sickla köpcentrum när det är "lönehelg". Tillsammans med andra Lions-klubbar i närheten står vi och visar var köpcentrats parkeringsplatser finns. Klubben får betala av centrumägaren. Idag var ett sådant tillfälle. Jag stod först 45 minuter med P-skylten, hade därefter paus i 45 minuter, vilka jag tillbringade hos Waynes Coffee inne i Sickla Galleri. Sen var det 45 minuter igen. Det sista passet gick fort, eftersom en äldre man kom fram till mig och undrade varför vi stod med skylten. Vi pratade sedan bl a om det pågående bygget av tvärbanan från Hammarby sjöstad till Sickla, som han både gillade och inte gillade. Vips hade 45 minuter gått och min dos av sol och någorlunda frisk luft var för dagen till ända. För att fördriva tiden under mitt första pass tog jag några bilder med mobilens kamera.
 
 
 
 
 

 
 
 
 

De elva

Kategori: Allmänt


Sedan ett par veckor finns det nu elva personer som delar på min och A:s genuppsättning. På gott och ont, förstås. Idag samlade jag bilderna av våra tre barn och åtta barnbarn som nyfödda. Bilderna är tagna under deras första levnadsvecka. Nyfödda barn är egentligen ganska lika. Men ändå kan man se vissa drag som stått sig genom åren.
 
 

Hos grabbarna i Täby

Kategori: Allmänt

För snart 2 veckor sedan föddes vårt åttonde barnbarn, J:s andra pojke. Vi har redan träffat honom några gånger och idag var det dags igen, hemma hos J och A i Täby. Morfar fick hålla den lille nykomlingen i sitt knä och passade förstås på att ta bilder av honom. Men det blev också bilder av storebror A byggande legotorn, som sedan omedelbart revs till hans oförställda glädje. Dessutom finns här några bilder ut genom fönstren från familjens högt belägna hus.
 
A är en mycket duktig legobyggare. Med morfars hjälp uppfördes det ena höga tornet efter det andra, torn som när de var färdigbyggda omedelbart revs under höga glädjetjut.
 
Mormor hade förstås med sig sin stickning.
 
Himlen var vackert upplyst i öster
 
Snart tändes fönsterdekorationen i A:s rum
 
Och när mörkret fallit lyste fullmånen vackert.