Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Bertil Vallien och Brevledningen in spe på Spritmuseun

Kategori: Allmänt

 
1990 dettog jag första gången i en jullunch med ledningsgruppen för Posten Brev. Jag hade då nyligen blivit ekonomichef för Postens Brevverksamhet. Min då nye chef, Börge, har alltsedan dess varje år samlat ledningsgruppen till julluncher, luncher som räckte till kvällen och så småningen gled över till att bli rena kvällsevenemang med slut fram på småtimmarna. Från början var vi bortåt 15 deltagare, nu är det ett drygt 10-tal gamla kollegor som deltar. Börges chefsskap upphörde och ledningsgruppen splittrades 1997. Numera är de flesta lyckligt avgångna pensionärer. Men med tanke på PostNords svårigheter är vi ständigt beredda att hoppa in och ställa allt tiill rätta igen.

I år var jullunchen, dvs julmiddagen, förlagd till Spritmuseum på Djurgården. Där fick bl a ta en titt på Bertil Valliens utställning "Under ytan". Den store glaskonstnären Vallien visar här upp en annorlunda och mörkare sida. Mörkret förstärktes av utställningens magnifika exponering, där verken är belysta uppifrån av starka strålkastare gömda i lådor hängande från taket.
 
Jag hade med mobilkameran och tog några bilder av utställningen.
 
Efter utställningen åt vi Spritmuseums julmeny med diverse små, tapasliknande rätter. Ett slags annorlunda julbord, inte direkt mättande, men inte heller ett dugg stabbigt, som ju julbord oftast brukar upplevas redan efter sillen och laxen.
 
 
 
Kommentera inlägget här: