Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Djurgården med G

Kategori: Allmänt

 
Fram till idag var det säkert 25 år sedan jag senaste besökte Vasamuseet. Men idag hade mitt 8-åriga barnbarn G:s fritidspersonal studiedag och han behövde tillsyn. Alltså åkte jag och G in till stan för en dag på Djurgården. Vi besökte Vasamuseet tillsammans med massor av turister, varav många säkert kom från de två kryssningsfartyg av utländsk härkomst som vi såg på Stockholms ström. Att fotografera utan blixt i Vasamuséets dunkel är lite av en utmaning, en utmaning som jag förstås antog. Några Vasabilder blev i alla fall publicera.
  Vi tittade också på Estoniamonumentet och hittade där Ingvar Sjöströms namn, Ingvar som var far till en av våra goda vänner och som omkom i Estoniakatastrofen 1994. Innan återfärden med Djurgårdsfärjan till Gamla stan blev det mjukglass vid entrén till Gröna Lund. Men idag nöjde vi oss med att titta på attraktionerna utifrån och från färjan.
 
Först i kön till Djurgårdsfärjan
 
En modell av Galärvarvet som det såg ut 1942 finns utanför ingången till Vasamuséet.
 
Inne i Vasamuséet finns den här modellen av skeppet i skala 1:10 och med färger som skall stämma med fartygets orginialfärger.
 
Man har utifrån de skelett som hittats försökt rekonstruera utseendet hos ett antal sjömän och soldater från Vasaskeppet. Här fotograferas ett av ansiktena av en turist.
 
Ett exempel på en rekonstruerad Vasaman
 
Här jobbar G med att lyfta upp ankaret på Vasa.
 
Vasaskeppet från en hög position.
 
Estoniamonumentet
 
Gunnar vid Estoniamonumentet.
 
Gunnar tog en bild av morfar med glassen.
 
Gröna Lunds gamla karusell såg vi från Djurgårdsfärjan under återresan till Gamla Stan.
 
Här är Grönans med spektakulära karusell ......
 
... och här är några som hänger högt upp i luften
 
Från färjan såg vi bl a Birka Princess vid kaj.
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: