Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Vår bästa tid är nu

Kategori: Allmänt

 
Idag den 17 juni är det  sex år sedan jag avtackades med pension från Posten, eller Postnord som det redan då hade hunnit bli. Känns skönt att uppleva pensionsårsdagen strax innan midsommar varje år. Finns det någon bättre tid på året? Naturen står grön och grann och vi är ännu på rätt sida om sommarstolståndet, det blir fortfarande ljusare och ljusare och livet känns härligt att leva.
  Dock hade vi igår en helt annorlunda upplevelse. A fick feber några dar efter ett fästingbett och vi blev från Tyresöhälsan remitterade till Södersjukhuset. Det blev nio timmar i den kömaskin som Stockholms akutvård verkar vara. Hopplöst lång väntan mellan två korta läkarnedslag. "Läkarna måste prioritera mer kritiska fall", säger man. Man så har det låtit varje gång vi varit på SÖS. Kan det möjligen vara så att det behövs en eller två läkare till? Annan personal verkar det krylla av, men var finns läkarna?
  Något bestämt besked om orsaken till febern fick vi inte heller trots de nio timmarna. Idag är i alla fall A:s feber borta och har ersatts att svullna ögonlock och ömt i hårbotten. Men hopp om livet. Och kvällen har varit underbar. Varmt och soligt och en enkel middag i uterummet med fläskfilé, rött vin och ost. Vi har vattnat i rabatterna och jag har fotograferat blommor och fåglar i kvällsljuset.
 
 
Kommentera inlägget här: