Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

En sommar som aldrig säger nej

Kategori: Allmänt

En sommar som aldrig tar slut

Sommaren 2006 går förstås till historien som en av de varmaste och skönaste i mannaminne - som det brukar heta. Dag ut och dag in sedan midsommar har det varit varmt och för det mesta soligt. I lördags - den 26 augusti - gjorde vi ännu en eftermiddagstripp till Tyresös absoluta badplatspärla, Noretbadet. I varje fall passar det oss perfekt eftersom vi för det mesta åker och badar sent på eftermiddagen.

Noret ligger i västläge - från badklipporna ser man över Kalvfjärden slottet i fonden. Allteftersom kvällen framskrider sjunker solen sakta ner över Tyrestalandet. På klipporna och i vattnet är det varmt och stilla. Noretbadet används mest av de som bor i husen i området. Vi tror att många av oss som bor mer centralt i kommunen inte hittar dit. Och helt enkelt är det ju inte slingra sig fram längs de smala vägarna ut mot Brevik.

Nu på sensommaren finns förutom badarna ett antal änder och andra sjöfåglar. När vi tar klipporna i bruk kommer de alltid fram och kollar om vi har något att bjuda på. På bilden nedan har de radat upp sig för fotografering.

33897-48


KOMMENTARER:

  • Mina säger:
    2006-08-27 | 23:30:06

    Vad härligt ni verkar ha det! Ni verkar alltid njuta så mycket av Augusti i Stockholm. Synd att man inte fått det att bli att haka på till Noret, men det blir kanske någon med chans.

Kommentera inlägget här: