Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Vårvandring till Barnsjön

Kategori: Allmänt

 
Tillsammans med S, 9 år, gjorde vi i fredags (27/4) en vandring till Barnsjön, en liten skogssjö mellan Krusboda och Trollbäcken i Tyresö. Första anhalten var en bäverbäck, som för ett par veckor sedan var med i Sveriges radios program "Naturmorgon". Här har bävrarna fällt rejält med träd och byggt en damm tvärs över ett dike som tror vi innehåller dagvatten från Krusboda. Några bävrar såg vi inte, kräver visst att man är ute sent en kväll eller en tidig morgon om man skall få se dem i dagsljus. Men dammen såg välbyggd ut och och vattenståndet var rejält mycket högre på den övre sidan dammen.
 
Vi fortsatte från bäverbäcken till Barnsjön. Sjön låg nästan spegelblank med trutar, änder och andra sjöfåglar i sikte. Vi hade fika med oss och satt på badbryggan vid sjöns klippiga norrsida och drack vårt kaffe och vår mjölk. Jag fotograferade fåglar på den mörka vattenytan.
 
På väg tillbaka till Fårdala studerade jag vårens pågående ankomst genom att fotografera nyutslagna hängen på träd och buskar vi passerade.
 
Bäverbäcken
 
 S och bäverns lämningar
 
Avgnagt träd 
 
Dammen
 
Dammen "underifrån"
 
 A och S vid Barnsjön
 
Ett trutpar på Barnsjöns mörka yta
 
En gräsand som "stegrar sig"
 
Barnsjön krusades av en vind från väst
 
Vårtecken
 
En tidig bergenia i Krusboda
 
Till sist en scilla hemma på tomten i Fårdala.
 
Kommentera inlägget här: