Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Piteå-sommaren 2019 - vecka 5

Kategori: Allmänt

 
Den femte veckan i Piteå hade vi bara M och hennes tre barn med oss i stugan. Under veckan ägnade jag en dag åt att besöka Pite Havsbads lekanläggningar med lilla V och en dag åt en bildtur till vindkraftverken på Bondön med hennes storebror G. Vädret var kyligare, men M och barnen vågade sig ändå på ett och annat dopp. Det plockades också en del blåbär på vår stora tomt. På lördag (den 3 augusti) körde jag så upp gästerna till Älvsbyn, där de kl 18.14 embarkerade nattåget mot Stockholm. 
 
Efter den förra veckans högtrycksväder sjönk vattennivån kraftig. Den närbelägna Renöraviken var nästan tömd på vatten ett par dagar.
 
 
En trevlig dag med sexåriga V på Pite Havsbad. Hon testade den stora lekplatsen och fick sedan besöka anläggningens inomhuslekland. Det blev förstås både läsk, glass och mat på plats. En god stund var hon "försvunnen" efter att utan min vetskap ha följt med några anställda lekledare till ett annat våningsplan för att pyssla och bli ansiktsmålad. Jag var rejält orolig ett tag, men hittade förstås henne till slut.
 
 
Dagen efteråt tillbringade jag några timmar på egen hand med tioåringen G. Vi tänkte egentligen bara göra ett besök hos vindkraftverken på Bondön, som vi ser på avstånd från sommarhuset. Men hur det var så hamnade vi först på Max för en hamburgerlunch. Sen blev det först Bondökanalen (som öppnades för ett par år sedan), sedan vindkraftverken på Bondön och till sist hamnen på Haraholmen, där delarna till vindkraftsutbyggnaden uppe i Markbygden lagras efter att ha kommit dit med båt (från Kina tror jag).
 
G poserar framför ett av Bondöns 14 vindkraftverk.
 
G poserar även framför ett lager av vindkraftsvingar i Haraholmshamnen.
 
Familjens sista, men kalla bad, vid stugans strand.
 
 
G plockar blåbär och rensar sedan bären på bron framför vårt stugförråd/utedass.
 
 Mor M med sin lilla dotter.
 
Lördagskväll vid Älvsbyn station. Kvällsolen lyser på de tre barnen som snart skall tillsammans med sin mamma skall ta tåget söderut till det som för dem och numera även för oss är hemma.
 
Kommentera inlägget här: