Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Udden i lövsprickningens tid

Kategori: Allmänt

33897-16933897-16833897-16733897-166

Helgen som gick gjorde vi ett nedslag på Renörsudden i Piteå, där vi har vårt sommarhus. På lördag morgon låg Bottenviken spegelblank och vacker. Samtidigt höll björkarna vid stranden precis på att slå ut, årets andra lövsprickning för vår del. Naturen ligger ungefär en månad efter Stockholmsvåren - men tack vare det vackra vädret gav besöket i alla fall mersmak. Hade vi inte haft våra jobb hade vi nog kunnat stanna kvar några dar och njuta av den andra våren.

Det är faktiskt första gången sen vi flyttade till Tyresö 1970 som vi hälsar på i Piteå i slutet av maj. De ljusa nätterna spelade oss nästan ett spratt. Första kvällen stod klockan i storstugan. Vi hade inte heller någon TV så vi satt och lyssnade på radio, jag pulade på med datorn. Vid 10-tiden på kvällen upptäckte vi att  klockan var 10 och inte bara 8 som den stillastående klockan visade. Lurade av ljuset!

Besöket innebar i övrigt sedvanliga rundresor till kommunens äldreboenden, till kyrkogården och till syskon och släktingar. Dessutom en konsert i EFS-kyrkan, ledd av vår tidigare körledare, Britt W, som ju flyttade till Piteå runt 1/1 2007. Och förstås Eurovision Song Contest på lördagkvällen, som som vanligt så fel låt som segrare.