Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Bildsurr från Myggan - första inlägget

Kategori: Allmänt

Nu har det gått tre veckor sedan vi flyttade från Slåttervägen till en lägenhet på Myggdalsvägen. Flyttningen kräver en ändring av bildbloggens namn. "Bildblogg från Slåttervägen" är inte längre gångbart. Jag tog redan i mitt förra inlägg upp namnfrågan. En f d arbetskamrat kom med förslaget "Surr fråm Myggdalsvägen". Detta förslag har nu bearbetats och bloggägaren har landat i namnet "Bildsurr från Myggan". "Myggan" är det folkliga namnet på det bostadsrättsområde dit vi flyttat. Bildsurr är ett nyord, som jag hoppas nästa år kommer in på årets nyordslista.
 
Dalen Myggdalen ligger sydväst om vårt relativt högt belägna bostadsområde. Nordost om området, i en annan dal, går Myggdalsvägen, som är den väg som förbinder Tyresö centrum med Fårdala (där vi bott i 31 år och Krusboda (där vi dessförinnan bodde i 14 år). I Myggdalen finns en fin cykel- och promenadväg. Men Myggdalsvägen borde nog egentligen ha ett annat namn, t ex hade ju Fårdala- eller Krusbodavägen varit mer relevanta beteckningar.
 
Medan vi gjort oss hemmastadda i lägenheten och jobbat på med "finputsningen" - att sätta upp klockor, tavlor, belysning mm - har julen passerat, i år dock lite mer nedtonad än andra år. Men lite julfirande har det i alla fall blivit. Här följer några bilder från de senaste veckorna.
 
Som vanligt har jag även denna jul sålt julgranar för Lions. Det blev fem stycken 2-3-timmarspass i Tyresö centrum och Krusboda. Att sälja julgranar är en trevlig julaktivitetet. Ofta är hela familjer med vid inköpstillfället.
 
10-åringen G fick följa med vid ett av försäljningstillfällena. Tyvärr var kundtillströmning rekordlåg just då, så den unge försäljaren ledsnade efter en dryg timme och gick tillbaka till mormor i lägenhetet. Men den här bilden hann jag ta medan han var på plats framför den trumma som hjälper till att klä den sålda granen i nytt nät.
 
Till julen hör förstås en julkonsert. Lördag 22/12 hölls en fin sådan konsert i Bollmoradalens kyrka, dit vi numera har bekvämt gångavständ. Tyresö Vocalis och solisten Therese Badman Stenius stod för konsertens sånginsatser. 
 
Till julförberedelserna brukar i mitt fall höra att tvätta bilen. Från förarsätet kan man då fånga intressanta mönster på bilrutan.
 
För andra gången firade vi en Tyresö-julafton utanför vårt eget hem. I år tog dottern M i Bagarmossen ansvar för familjesamlingen på julafton.
 
Här är dotterdottern E under julaftonens firande.
 
Här har en ilsken tomte anlänt. Hen och hens medföljande lilltomte hade som vanligt varit på Slåttervägen och funnit att huset var mörkt och tomt. Fick det jobbigt att ta sig till Bagarmossen. Men ilskan gick över och vi fick våra julklappar till slut.
 
Annandag jul bjöd på en regnfri dag. Vi gjorde en 1,5-timmarsvandring, som bl a tog oss förbi Barnsjön, som låg spegelblank och vacker.
 
Vi har under mellandagarna också haft barnbarnsbesök. Här testar V om det går att hoppa från bäddsoffan fastän den numera finns på Myggdalsvägen. Det gick - som synes.
 
Till mellandagarna hör också fotboll i ST-cupen. Numera är det bara 11-åriga S som spelar, i hennes fall med Tyresö FF flickor 08. Här möter de Aspudden/Tellus, en match som de förlorade med 1-0.
 
Vår förstfödde, M, har ju tillsammans med sin fru köpt vårt hus på Slåttervägen. Idag var det flyttdags. Här lastar man in ett av barnens skrivbord i den hyrda vagnen.
 
I det gamla huset på Slåttervägen har Johan Lennse med sina afrikanska killar gjort ett jättejobb med att byta golv, måla, riva en vägg mm. Ännu under inflyttningsdagen var Johan igång med de sista delarna i renoveringsjobbet. Johan har först renoverat vår lägenhet och sedan Mattias hus. Vi är glada att vi valde honom och hans invandrargäng som hantverkare. Vi har blivit mycket seriöst och trevligt bemötta och försetts med många smarta lösningsidéer. Och jobbet har blivit väl utfört.
 
Nu är vi alltså på plats i den nyrenoverade lägenheten. Ännu återstår det en del, bl a att sätta upp tavlor på väggarna i vardagsrummet. Men just nu, tre veckor efter inflyttningen, ser det ut så här.