Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Tre veckor med Covid

Kategori: Allmänt

 
Idag den 30 december känns det som om mardrömmen är över. Anita är sedan 3 dagar hemma från sjukhus där hon legat i knappt 14 dagar med Covid 19. Dock inte på IVA utan med syrgas och cortisonbehandling.
 
Vi smittades på okänt sätt någon gång i första veckan i december, sannolikt en slumpsmitta i Tyresö centrum. Anita blev sjuk måndag kväll den 7/12, jag 48 timmar senare. Anita fick problem med andningen och syresättningen. Vi hade hemma SOS Alarm två gånger innan de vid det tredje besöket, den 16/12, tog henne med till SÖS. Från SÖS flyttades hon till Bromma sjukhus den 23/12. Och nu idag är hon hemma igen.
 
Själv fick jag inga kända lungproblem. Har haft huvudvärk, feber och framförallt en krånglande mage, som ännu inte är riktigt återställd. Men min feber gick över ca 20/12 och sedan dess har jag känt mig någorlunda frisk, kunna gå ut på korta promenader och även umgås lite med familjemedlemmar, eftersom jag sedan dagarna före jul inte anses kunna vara smittbärare. Jobbigast har det nog varit att vara ensam hemma, särskilt de första dagarna då jag fortfarande kände mig eländig och sjuk.
 
Men nu hoppas vi att vi är genom denna vår största prövning hittills i livet. Nu blir det att inom ett par tre veckor kolla om vi också har fått antikroppar. Sedan får väl vi som alla andra vaccineras och därigenom få ett ännu bättre skydd mot ev återkommande Covid19-vågor. Nu går vi också mot ljusare tider. Sannolikt kommer vi att värdera det dagliga och ganska enhanda livet högre än vi gjorde innan covid 19 drabbade oss. Tänk så mycket det nu ändå finns att vara tacksam för; att vi inte drabbades hårdare, att de flesta i storfamiljen i övrigt ännu inte fått covid, att vi har ett så fantastiskt nätverk av barn, barnbarn, släktingar och många vänner, som hjälpt oss under sjukdomstiden med ständiga telefonsamtal och videosamtal. Och inte minst tack för dagens digitala teknik, som gjort det möjligt att ha en ständig kontakt med varandra både med ljud och bild.
 
Nu ser vi framåt mot nya skogsvandringar, lite större möjligheter till besök hos barn och barnbarn och hos goda vänner som också haft covid och inte minst att vaccineringen kommer igång och genomförs snabbt och effektivt (som i Israel).