Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Sommaren på stugan, vecka 4

Kategori: Allmänt

Hunden Winston från Bagisfamiljen har förgyllt livet på Udden även denna regnvecka. Här gör han konster, styrd av matte.
 
Numera är bara en av alla personerna i min och A:s föräldrageneration kvar i livet. Vi hämtade ut Sture till stugan på måndag och hade en trevlig eftermiddag med 92-åringen. Han är A:s yngste morbror.
 
En stadsvandring i Piteå med Bagisfamiljen slutade i stadsbibliotekets lokaler. Här blev det ett schackparti mellan mig och 10-åringen V. Hur det gick? Ålder och rutin tog ut sin rätt, men V gjorde bra motstånd.
 
Här sitter V vid vattnet och väntar på regnet som kommer utifrån Bottenviken.
 
Regnen för i alla då och då med sig trevliga regnbågar på himlen.
 
En dag var jag till Pite Havsbad med 10-åriga V och en lokal kompis till henne. Det blev inga bad i det kalla havsvattnet men hopp på områdets härliga studsmatta och glass i glassbaren.
 
Medan 10-åringarna även besökte Nimbys inomhuslekland gick jag en fotorunda och fotograferade havsbadets strand mm i det grådaskiga vädret (dock var det tillfälligt uppehåll i regnandet). Badarna var lätt räknade. Stränderna var höstlikt folktomma.
 
I Jävre finns den trevliga hamnserveringen Beas. Vi tog med oss hela Bagisfamiljen och åt skärgårdstallrik, räkmacka mm i en av de timrade gamla byggnaderna. Normalt sitter man ute hos Bea - men nu i regnet var vi tacksamma att få tak över huvudet.
 
I Jävre finns också Fyrtorpet. Huset är gammalt och var tidigare inbäddat i en skogsdunge. Nu är det frilagt och erbjuder viss försäljning av onödiga prylar. 
 
Vi är många nu, sedan även Täbyfamiljen anlänt till stugan. Periodvis drar jag mig undan till sängen där jag kan ligga, redigera bilder och titta ut på den pga regnet knappt synliga horisontlinjen.
 
Så här har det sett ut i snart en vecka nu. Mulet och blågrått. Men redan i morgon, då även 4/5-delar av storfamiljens Tyresöfarmilj, verkar det som om regnet kan kommat att upphöra, i varje fall tillfälligt. Vi hoppas alltså på bättre tider och fotoförhållanden de kommande dagarna.