Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

En Strand i Stockholm Marathon

Kategori: Allmänt

 
Vår yngsta dotter Johanna var som barn och ungdom totalt ointresserad av idrott. Det närmaste hon kom idrotten var nog när hon som åskadare till storebrors fotbollsmatcher med Tyresö FF P71 fick bollar i huvudet eller i ändan. Det är alltså med viss förvåning vi nu konstaterar att hon blev familjens första deltagare i Stockholm Marathon. Hon har sprungit millopp och halvmaror tidigare men i år blev det alltså maran på Stockholms gator. Hon har tränat flitigt hela vintern och i dag var det alltså dags. Vädret var perfekt för långlöpning, mulet och svalt. Det blåste en del och det kom lite regn i slutet av loppet, men allt gick bra och hon gick i mål på Stocksholms 107 år gamla stadion efter 4 timmar 20 minuter och 28 sekunder.
 
Ett antal andra medlemmar i storfamiljen Strand var på plats och hejade fram henne. Själva hann vi stå på tre platser för att sedan avsluta support insatsen på stadions läkare Och pappa hade förstås kameran med för att föreviga denna osannolika händelse i familjens liv.
 
Efter en dryg mil passerar Johanna oss på Strandvägen
 
Här kommer löparna påOxenstiernsgatan nerför backen, förbi Berwaldhallen och via Dag Hammarskiöls väg ut på Djurgården.
 
Här har Johanna sprungit drygt 2 mil och passerar oss efter Djurgårdsbron, på väg ut på loppets andra halva.
 
Andra löpare passerar Djurgårdsbron.
 
Ungefär samtidigt som J sprungit halva loppet passar den blivande segraren Nigussie Sahleselassie korsningen Strandvägen-Narvavägen och har ca 5 minuter kvar till målet på Stadion.
 
Stadiontornet
 
Stadion välkomnade med lätt regn. Ljudnivån från högtalarnas musik och speakerröst var plågsamt hög, både för pensionärerna och barnbarnen.
 
Fanklubben på plats på Stadions läkare
 
Heja bästa Johanna, tycker storasyster Martina.
 
Valhallavägskurvan
 
Vissa löpare spökar ut sig.
 
Ett par grabbar ansluter till farsan på upploppet.
 
Johanna - näst längst t h - gör sin Stadiondebut.
 
Johanna på bortre långsidan.
 
Johanna i Valhallavägskurvan.
 
Målgången
 
Målgångskramen från sambon A.
 
Stolt tjej med medaljen.