Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Mellan sommar och höst

Kategori: Allmänt

 
I början av augusti kom vi hem till Tyresö igen efter sommarveckorna i Piteå. Sedan ett par dagar är vi tillbaka i sommarhuset för lingonplockning mm. Här har jag samlat några av mina bilder från de veckor som förflutit mellan Piteåvistelserna.
 
Vi har gjort några skogsvandringar till sjöarna i Tyresta nationalpark. Här är vi vid Långsjön - som man bl a når från en parkering längs vägen till Vissvass.
 
Den varma och soliga sensommaren har gett oss många stunder i vårt uterum i Tyresö. Vi har då bl a gästas av harkrankar som den här.
 
Fönsterkarmarna i vardagsrummet målades senaste i september för 30 år sedan, dagarna innan vi flyttade in i huset på Slåttervägen. Nu har de målats igen. Här tvättas karmarna innan målningen.
 
Vårt ständigt pågående stegprojekt förde oss en dag till Trollbäcken, där vi hittade denna ihåliga ek.
 
Med våra bästa vänner i "Fredagsgruppen" gjorde vi en söndag ett besök på Vätö. Det blev surströmming hos herr och fru K. Bryggan går en bit ut i Norrtäljeviken.
 
De dagliga vandringarna för oss ofta ner till de närliggande Kolardammarna i Tyresö. Här huserar året runt ett gäng änder.
 
Den 1 september deltog SeniorNet Tyresö i Tyresöfestivalen. Här tar ordförande i klubben en groupie-bild av sig själv och sina medhjälpare.
 
Smågrabbarna från Täby tillbringade en helg hos morfar och mormor. Polisfordonet är populärt!
 
Inne i nationalparken ligger vår hemliga lilla humusrika sjö, dit vi drar då och då. Här en bild från ett septemberdopp.
 
I vår hemliga sjö växer många vackra näckrosor.
 
På en sten vid stranden satt de här sammanbundna trollsländorna. Vi undrar vad som pågick.
 
Den varma sensommaren har lockat många till sena septemberbad. Här passerar vi Albybadet, där en hel skolklass badade i eftermiddagssolen.
 
S har fyllt 10 år i september. Hon kommer varje fredag eftermiddag till oss. Men här klättrar hon i äppelträdet hemma på Myggdalsvägen.
 
Ett randigt foto taget från vårt vardagsrum. Framför vårt hus parkerar regelmässigt denna taxi, varefter föraren ger sig iväg uppåt Slåttervägen.
 
Den senaste helgen sprang J, vårt yngsta barn, Stockholms halvmaraton, för 4-5:e gången. den här gången var målet att klara de 21 kilometrarna på under 2 timmar. Hon kom i mål på 1.59.38! Fanklubben var på plats och tog emot henne vid Operan.