Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Till sist blev det vinter

Kategori: Allmänt

33897-56

Efter en lång och varm höst och efter en extremt varm första del av januari har det äntligen slagit om och blivit riktig vinter. Upplyftande. Visst känns det lättare att leva när snön har lagt sig på marken och ljusat upp naturen. Vintern ger ju också en föraning om vår. Så länge den inte kommit är det långt till våren. men när snön lagt sig då vet man att det kommer att vända inom en eller ett par månader.

Vi passade på att precis då vintern inföll genomföra vår bergvärmeinstallation. För en vecka sedan borrades ett 170 meter djupt hål genom Södertörnsberget och i veckan var installationen klar. Nu värmer vi alltså vårt hus till stor del med den lagrade solvärme som finns i berggrunden. Ett trolleri kan man tycka, men det verkar som om det fungerar.

Jag hade planerat att ha med en bild från detta tekniska evenemang - men blogg.se vill inte längre ladda upp vilka som helst av mina bilder. Bilden ovan gick dock genom - från en vintrig promenad med Indra och Johanna till Alby. Vinterfrosten glittrar i kraftledningens trådar och träden står kala - i väntan på bättre tider.
Kommentera inlägget här: